Desert prajitura cu pere de toamna si crema de branza cu aroma de vanilie

Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert prajitura cu pere de toamna si crema de branza cu aroma de vanilie

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert prajitura cu pere de toamna si crema de branza cu aroma de vanilie

 

Cu pere de vară parfumate, cu aromă de scorțișoară, dar și de vanilie, e o încântare pentru ale noastre papile, Prăjitura cu pere și cremă de brânză cu vanilie! Blatul nisipos și crumble deasupra, s-au combinat perfect cu perele de la mijloc și crema de brânză. M-am inspirat de la rețeta Andrei de Prajitura cu pere si branza de vaci, dar am și savurat o astfel de prăjitură la una din întâlnirile bucătărașilor, de la Ancuța Drăghici! Eu am adăugat și amidon pentru consistență, atât în compoziția de pere cât și în cea de brânză și nu am folosit praful pentru budincă de vanilie. Nu am folosit nici esență de pere, ci am folosit esență de vanilie. De asemeni am mai ajustat cantitățile, mai ales la zahăr pe care l-am redus după gustul nostru.  

Ingrediente Desert prajitura cu pere de toamna si crema de branza cu aroma de vanilie

Pentru aluat:

375 g faină

125 g zahăr

25 g zahăr vanilat

175 g unt topit

1 praf de sare

Pentru umplutura de pere:

1 kg pere curățate

50 g zahăr

30 g zahăr vanilat

1 linguriță scorțișoară

1 lingură mai cu vârf de amidon

Pentru crema de brânză:

500 g brânză proaspătă, de vaci

150 g unt

100 g zahăr

30 g zahăr vanilat

2 lingurițe esență de vanilie

2 ouă

2 linguri amidon

Categorii