Desert prajitura cu pere si budinca de vanilie
Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert prajitura cu pere si budinca de vanilie
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert prajitura cu pere si budinca de vanilie
Am avut mai multe pere, iar pe măsură ce au început să se înmoaie, m-am gândit că ar fi păcat să le stric și am căutat o rețetă. Mi-a atras atenția la această rețetă pe blogul lui Timae. Tortul a iesit pufos si absolut delicios. Am folosit mai multe pere decat in reteta originala si nu m-am inselat. Punem si doar 120g zahar, pentru ca nu ne plac prajiturile foarte dulci. Te invit sa o incerci si tu, sa te convingi cat de buna este! Multumesc Timeea pentru idee! Pupici!
Pentru blat: 4 oua un vârf de cuțit de sare 150 g zahăr 250 g faina 200 ml lapte 200 ml ulei 1 lingurita praf de copt 1 plic de zahăr vanilat esenta de lamaie Pentru umplutura: 1 plic budincă de vanilie 400 ml lapte 3 linguri de zahar 6 pere coapte Fulgi de migdalePregătiți mai întâi budinca conform instrucțiunilor de pe plic, folosiți doar cantitățile de lapte și zahăr de mai sus.
Pentru blat: albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul macinat si zaharul vanilat, amestecand inca cateva minute. Se adauga apoi galbenusurile, laptele si uleiul pe rand, amestecand dupa fiecare. La final se incorporeaza faina cernuta cu praful de copt folosind o spatula si amestecand usor pentru a nu lasa spuma.
Spala si curata perele. Tăiați 3 pere cubulețe și adăugați-le peste aluat și amestecați ușor. Turnati compozitia intr-o tava rotunda (26 cm) tapetata pe fund cu hartie de copt. Pune budinca peste blat din loc in loc. Puneți felii de pere și fulgi de migdale în jurul budincii. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 50-60 de minute, pana trece testul scobitorii si se rumeneste frumos. Scoateți tava din cuptor și lăsați-o să se răcească, apoi transferați-o pe o farfurie și serviți.
Ingrediente Desert prajitura cu pere si budinca de vanilie
Pentru blat:
4 ouă
un praf de sare
150 g zahăr
250 g făină
200ml lapte
200ml ulei
1 linguriță praf de copt
1 plic zahar vanilat
esență de lămâie
Pentru umplutură:
1 plic budincă de vanilie
400 ml lapte
3 linguri zahăr
6 pere coapte
fulgi de migdale