Desert prajitura cu pere si scortisoara

Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert prajitura cu pere si scortisoara

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert prajitura cu pere si scortisoara

 

Am avut niște pere care începeau să se înmoaie și m-am gândit că mai bine fac un desert rapid. Am găsit o rețetă pe blogul lui Tima (căreia îi mulțumesc pentru idee), care mi-a atras atenția. Am adaptat reteta la tava mea (care era mai mare) si am crescut toate cantitatile. A iesit o prajitura delicioasa. Data viitoare voi mai pune pere.

pentru blat: 3 ouă mari 5 linguri zahăr brut 250 g faina 150 ml ulei 150 ml lapte 1 lingurita praf de copt un vârf de cuțit de sare pentru umplutura. 3 pere 3-4 lingurite de zahar brut 1 lingurita scortisoara zahar pudra, pentru pudrat (optional)

Se amestecă ouăle întregi cu un praf de sare până își dublează volumul. Se adauga zaharul macinat si se amesteca pana se topeste zaharul si apoi se adauga laptele si uleiul. La final incorporam faina cernuta cu praful de copt. Turnam compozitia intr-o tava rotunda (cca. 26 cm) unsa cu unt. Perele spalate si curatate, le taiem felii si le asezam deasupra aluatului. Peste feliile de pere presaram zaharul si scortisoara si dam tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade pentru 25-30 de minute, pana trece testul scobitorii. Scoateți tava din cuptor și stropiți cu zahăr pudră după ce s-a răcit.

Ingrediente Desert prajitura cu pere si scortisoara

pentru blat:

3 ouă mari

5 linguri zahăr brut

250 g făină

150 ml ulei

150 ml lapte

1 linguriță praf de copt

un praf de sare

pentru umplutură.

3 pere

3-4 lingurițe zahăr brut

1 linguriță scorțișoară

zahăr pudră, pentru pudrat (opțional)

Categorii