Desert prajitura cu piscoturi si doua creme

Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert prajitura cu piscoturi si doua creme

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert prajitura cu piscoturi si doua creme

 

Spuneam că sunt bun și nu mai postez, dar am decis să ajung la 1000 de rețete cu dulciuri, așa că mai am de lucru, vreo 200+ de rețete de dulciuri.

Biscuiti cam 80 buc (eu am folosit o tava de 36/24 cm) Sirop 200 g zahăr 800 ml apă Krant 200 g zahăr 300 g nuci prajite Frisca 700 ml smantana pentru frisca 50 g zahăr pudră Crema de vanilie 6 gălbenușuri 6 linguri de zahar 50 g amidon 600 ml lapte esență de vanilie 300 g frisca Crema cu mascarpone si caramel 250 g mascarpone 130 g lapte condensat caramel DeLatte 3 oua 5 g gelatina + 30 ml apa rece

Sirop: Am pus zaharul la caramelizat, apoi am adaugat apa rece (atentie cand puneti apa rece) si am pus pe foc la fiert pana se topeste zaharul caramelizat. Am lasat sa se raceasca.

Krant: Am caramelizat zaharul pana a capatat culoarea chihlimbarului, apoi am adaugat nucile prajite, am omogenizat, apoi le-am asezat pe fundul uns cu ulei. Am lasat sa se raceasca bine apoi l-am tocat.

Crema: Crema pentru frisca de la frigider impreuna cu zaharul pudra le-am amestecat bine pana am obtinut o crema ferma. Am pus vasul cu frisca la frigider pana am avut nevoie.

Crema de vanilie: Am pus galbenusurile intr-un vas de inox, am adaugat zaharul si amidonul si am amestecat bine, apoi am adaugat laptele. Am asezat vasul pe baia de aburi si am amestecat continuu pana s-a ingrosat crema. Am luat vasul de pe foc, am transferat crema intr-un alt bol, am adaugat esenta, am omogenizat-o apoi am acoperit-o cu folie alimentara pusa direct pe crema sa nu prinda pojghita cand se raceste. Se lasa la racit. Apoi am amestecat smantana racita si am incorporat frisca.

Crema de mascarpone cu caramel: am pus gelatina in apa rece sa se hidrateze. Intr-un vas de inox am pus cele 3 oua si laptele condensat caramel, am amestecat bine apoi am pus vasul pe baie de aburi si am amestecat continuu cca 15 min. Am luat vasul de pe foc si am adaugat gelatina hidratata, am omogenizat-o si am lasat sa se raceasca vreo 15 minute. Am pus mascarpone intr-un bol, am mixat, apoi am incorporat crema de ou cu caramel.

Asamblare: Am folosit o tava cu margini detasabile cu dimensiunile de 36/24 cm. Pe marginea detasabila a tavii am pus folie de acetat, apoi am inmuiat biscuitii in sirop si am asezat un strat de biscuiti, am intins crema de mascarpone si caramel, peste crema am mai pus un strat de biscuiti inmuiati in sirop, peste biscuitii am intins crema de vanilie mai mult de jumatate din crema, am pus ultimul strat de biscuiti insiropati, restul de vanilie am intins, am decorat cu frisca si krant. Am pus tava la frigider pentru cateva ore sau pana a doua zi.

Ingrediente Desert prajitura cu piscoturi si doua creme

Piscoturi cca 80 buc ( am folosit o tava 36 / 24 cm )

Sirop

200 g zahar

800 ml apa

Krant

200 g zahar

300 g nuca prajita

Frisca

700 ml smantana pentru frisca

50 g zahar pudra

Crema de vanilie

6 galbenusuri

6 linguri zahar

50 g amidon

600 ml lapte

esenta vanilie

300 g frisca batuta

Crema cu mascarpone si caramel

250 g

mascarpone

130 g lapte condensat caramel DeLatte

3 oua

5 g gelatina + 30 ml apa rece

Categorii