Desert prajitura cu piure de castane

Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Ungaria. Cum sa faci Desert prajitura cu piure de castane

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert prajitura cu piure de castane

 

Mie imi place foarte mult piureul de castane. Ochisem de ceva vreme o reteta de pe receptneked.hu (https://receptneked.hu/edes-sutemenyek/duplan-gesztenyes-szelet/), am salvat-o si ieri am fost la un market din cartier, am vazut piureul de castane si am zis gata, i-a venit randul. A iesit o minunatie de prajitura.  

Blatul:

5 oua mari 100 g zahar un praf de sare 1 lgt esenta de rom 1 lgt esenta de vanilie 150 g piure de castane 50 g ciocolata amaruie topita 2 lg de faina 2 lg cacao 1 plic praf de copt

Crema:

350 g piure de castane 150 g unt moale 100 g zahar pudra (se poate si mai putin) esenta de rom 200 g smantana pt frisca, batuta 1 lg cacao

Blatul: Intr-un bol se pun ouale, praful de sare si zaharul. Se mixeaza timp de 10 minute pana isi dubleaza volumul si devin cremoase. Se adauga esentele, piureul de castane zdrobit usor si ciocolata topita. Se mixeaza cateva secunde la viteza mica. Se adauga apoi faina, cacaua si praful de copt. Se omogenizeaza cu miscari usoare cu ajutorul unui tel.

Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (dimensiunea de 20x30 cm), se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30 de minute.

Se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca bine. Se taie in doua pe orizontala. 

Crema: Se pun intr-un bol piureul de castane si zaharul pudra. Se mixeaza impreuna pana se omogenizeaza. Se adauga apoi untul la temperatura camerei, esenta de rom (dupa gust) si se omogenizeaza. La final se pune smantana pentru frisca batut si neindulcita. Crema este destul de dulce.

Pe o tava se asaza o parte din blat. Se unge cu 2/3 din crema de castane, se niveleaza apoi se asaza si cel de-al doilea blat. Se unge deasupra cu restul de crema apoi se pudreaza cu cacao. Se da la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

Ingrediente Desert prajitura cu piure de castane

5 oua mari

100 g zahar

un praf de sare

1 lgt esenta de rom

1 lgt esenta de vanilie

150 g piure de castane

50 g ciocolata amaruie topita

2 lg de faina

2 lg cacao

1 plic praf de copt

350 g piure de castane

150 g unt moale

100 g zahar pudra (se poate si mai putin)

esenta de rom

200 g smantana pt frisca, batuta

1 lg cacao

Categorii