Desert prajitura cu prune, crema de lapte si biscuiti

Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert prajitura cu prune, crema de lapte si biscuiti

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert prajitura cu prune, crema de lapte si biscuiti

 

Am pregatit o prajitura inspirandu-ma de aici. Cred ca i-am stricat un pic aspectul, insa a fost o prajitura destul de buna. Daca nu doriti sa ii puneti biscuiti puteti sa o acoperiti doar cu aluat dat pe razatoare.

 

INGREDIENTE
Aluat: 120 g unt 1 ou 1 praf de sare 100 g zahar 200 g smantana esenta de vanilie esenta de rom 10 g praf de copt 510 g faina Crema: 300 g zahar esenta de vanilie 800 ml lapte 100 g amidon 150 g unt In plus: 1150 g prune curatate + 150 g zahar 2 linguri gris 50 g biscuiti Dimensiuni tava: 27/37 cm

Prunele curatate de samburi se amesteca cu zaharul si se dau deoparte.

Se pregateste aluatul: untul, oul, sarea, zaharul, smantana, esentele, praful de copt si faina (care se adauga treptat) se amesteca si se framanta pana cand se obtine un aluat nelipicios. Acesta se pune intr-o folie si se introduce la frigider pentru cel putin jumatate de ora.

Intre timp, se prepara crema.

Zaharul, esenta de vanilie, laptele si amidonul se pun intr-o cratita si se amesteca totul foarte bine cu un tel, apoi se adauga untul taiat bucatele.

Se pune cratita pe foc si se mesteca continuu in ea pana cand compozitia devine o crema groasa.

Se scoate aluatul din frigider, iar 300 g din el se dau deoparte. Restul se intinde intr-o tava unsa cu ulei si se inteapa din loc in loc cu o furculita.

Se presara mai intai cele doua linguri de gris peste aluat, apoi prunele scurse de zeama.

Se intinde crema de lapte fierbinte peste prajitura si se presara peste ea bucati taiate cu cutitul din aluatul dat deoparte anterior si biscuitii maruntiti cu mainile.

Se introduce tava la cuptor pana cand aluatul este copt.

Ingrediente Desert prajitura cu prune, crema de lapte si biscuiti

Aluat:

120 g unt

1 ou

1 praf de sare

100 g zahar

200 g smantana

esenta de vanilie

esenta de rom

10 g praf de copt

510 g faina

Crema:

300 g zahar

esenta de vanilie

800 ml lapte

100 g amidon

150 g unt

In plus:

1150 g prune curatate + 150 g zahar

2 linguri gris

50 g biscuiti

Dimensiuni tava: 27/37 cm

Categorii