Desert prajitura cu prune, nuci si crema de vanilie

Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert prajitura cu prune, nuci si crema de vanilie

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert prajitura cu prune, nuci si crema de vanilie

 

INGREDIENTE
tava 36/25 cm Blat 6 oua mari 250 g margarina rama 240 g zahar 240 g faina 1 lingurita amoniac un praf de sare jumatati de prune ( eu le-am avut la congelator ca nu esezonul lor) zahar brun nuca taiata grosier Crema 6 galbenusuri 170 g zahar 30 g amidon Dr. Oetker esenta vanilie 500 ml lapte 250 g unt cu 80% grasime Decor bomboane trufe razuite

In primul rand am scos prunele din congelator si le-am lasat la dezghetat intr-o strecuratoare, de pe o zi pe alta.

Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/25 cm tapetata cu hartie de copt. In jumatatile de prune am pus un pic de zahar brun, apoi am adaugat si nuca taiata grosier, le-am asezat pe fundul tavii cu partea umpluta in jos. Intr-un castron am mixat albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare. Separat am mixat margarina la temperatura camerei, impreuna cu zaharul, apoi am adaugat galbenusurile si am continuat sa mixez 3-4 min. Am adaugat amoniacul si jumatate din faina, am omogenizat apoi am incorporat jumatate din spuma de albusuri, am adaugat restul de faina, am omogenizat apoi am incorporat restul din spuma de albus. Aluatul l-am pus in tava peste prunele deja asezate, am nivelat frumos si am dat tava la cuptorul preincalzit pentru cca 35 min sau pana trece testul scobitorii.Am scos tava din cuptor si am rasturnat blatul pe o tava, partea de jos devenind partea de sus, am lasat sa se raceasca bine, apoi am portionat blatul

Crema: Intr-un vas de inox am pus galbenusurile, zaharul si amidonul, am omogenizat, apoi am subtiat cu laptele caldut. Am pus vasul de inox pe baie de abur si am amestecat continuu pana ce crema s-a ingrosat, la final am adaugat esenta de vanilie. Am acoperit cu folie alimentara crema si am lasat-o sa se raceasca bine. Untul moale l-am mixat bine apoi am incorporat crema de galbenusuri, racita bine.

Asamblare : Fiecare bucatica de blat am ornat-o cu crema si apoi am ras deasupra bomboane trufe.

Ingrediente Desert prajitura cu prune, nuci si crema de vanilie

tava 36/25 cm

Blat

6 oua mari

250 g margarina rama

240 g zahar

240 g faina

1 lingurita amoniac

un praf de sare

jumatati de prune ( eu le-am avut la congelator ca nu esezonul lor)

zahar brun

nuca taiata grosier

Crema

6 galbenusuri

170 g zahar

30 g amidon Dr. Oetker

esenta vanilie

500 ml lapte

250 g unt cu 80% grasime

Decor

bomboane trufe razuite

Categorii