Desert prajitura cu ulei de cocos, mere si gem, de post
Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert prajitura cu ulei de cocos, mere si gem, de post
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert prajitura cu ulei de cocos, mere si gem, de post
"Retete de post creative" Am pregatit o prajitura super, super delicioasa, de post, ce se topeste in gura! Aluatul a fost unul fraged, cu nuca si ulei de cocos, iar umplutura cu mere, gem de gutui cu mere si putina lamaie. A fost combinatia perfecta pentru ca noi sa devoram fiecare bucatica de prajitura! Eu am folosit o cantitate mica de zahar brut, dar daca stiti ca va plac prajiturile mai dulci, adaugati zahar in plus.
Ingrediente Desert prajitura cu ulei de cocos, mere si gem, de post
Pentru aluat: 100 ml lapte de orez 150 ml apa minerala 100 ml ulei de cocos 5 linguri zahar brut 140 gr nuca macinata 600 gr faina 1 pliculet praf de copt 2 lingurite vanilie coaja rasa de lamaie un praf de sare Pentru umplutura de mere cu gem: 1.4 kg mere 2 borcane gem de gutui cu mere de 370 ml 1 lingura ulei de cocos 1 lingura cu varf amidon 1 lingurita scortisoara coaja rasa de lamaie zahar pudra
100 ml lapte de orez
150 ml apa minerala
100 ml ulei de cocos
5 linguri zahar brut
140 gr nuca macinata
600 gr faina
1 pliculet praf de copt
2 lingurite vanilie
coaja rasa de lamaie
un praf de sare
1.4 kg mere
2 borcane gem de gutui cu mere de 370 ml
1 lingura ulei de cocos
1 lingura cu varf amidon
1 lingurita scortisoara
coaja rasa de lamaie
zahar pudra