Desert prajitura cu urda si bezea
Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert prajitura cu urda si bezea
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert prajitura cu urda si bezea
Noua ne plac mult prajiturile cu urda si am incercat diferite combinatii. A ieșit și delicios, puțin mai dulce decât de obicei. Nu am pus faina in urda, dar cred ca ar fi fost putina faina sau gris care sa absoarba umezeala. Blatul a fost perfect siropos din zeama lasata de urda si a iesit pufos si foarte bun.
Pentru aluat: 15 linguri de faina 1 plic praf de copt 1 lingura cacao 8 linguri de zahar 2 plicuri de zahar vanilat 12 linguri lapte 2 oua Pentru crema de urda: 500 g urda 50 g zahăr Esență de portocală 4 gălbenușuri Pentru bezea: 4 albusuri 80 g zahăr măcinatPentru aluat: Se amestecă ouăle cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul măcinat și se amestecă până își dublează volumul. Adăugați laptele călduț și uleiul și amestecați. Intr-un bol amestecam faina impreuna cu praful de copt, cacao si le cerneam peste amestecul de oua. Se amestecă ușor cu o spatulă, deplasându-se de jos în sus. Turnati compozitia in tava tapetata cu hartie de copt (18 x 30 cm) si nivelati. Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 25 de minute. Intre timp se amesteca bine urda cu zaharul macinat, esenta de portocale si galbenusurile. Se intinde uniform pe blat si se da la cuptor pentru 15 minute. Intre timp batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam pe rand zaharul macinat si amestecam pana obtinem o compozitie ferma de bezea.Scoatem tava, intindem bezeaua peste crema de urda si o dam din nou la cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute, la 150 de grade sau pana cand bezeaua se intareste si incepe sa se rumeneasca frumos. Scoateți tortul pe un grătar și lăsați-l să se răcească și apoi serviți.
Ingrediente Desert prajitura cu urda si bezea
Pentru aluat:
15 linguri făină
1 plic praf de copt
1 lingură cacao
8 linguri zahăr
2 plicuri zahăr vanilat
12 linguri lapte
2 ouă
Pentru crema de urdă:
500 g urdă
50g zahăr
Esență de portocale
4 gălbenușuri
Pentru bezea:
4 albusurile
80 g zahăr măcinat