Desert prajitura cu urda si visine

Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert prajitura cu urda si visine

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert prajitura cu urda si visine

 

Am primit niște urdă proaspătă și tare bună și imediat m-am gândit ce bine ar merge într-o prăjitură cu vișine. Puteți înlocui urda cu alte fructe de sezon. Eu am folosit vișine congelate și scurse bine de zeamă. De asemenea, puteți folosi brânză de vaci.

-pentru blatul pufos: 1 ou mare 100g unt 150ml smântână pentru frișcă 80g zahăr măcinat esență de vanilie 130g făină 30g cacao 1lingură praf de copt sare Pentru umplutura de branză: 1 ou 300g urdă sau brânză de vaci 50g zahăr măcinat esență de vanilie 200g vișine

Se pornește cuptorul la 180 grade C și se pregătește o tavă pentru copt. Se tapetează tava cu hârtie de copt. Tava folosită de mine are dimensiunea de 28×19 cm. Într-un bol se mixează oul cu un praf de sare și zahărul măcinat. Se adaugă untul topit și răcit, smântâna pentru frișcă și esența de vanilie. Se mixează câteva minute la viteza medie. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt și cacaua cernută.

Se amestecă cu mixerul pentru 30 de secunde apoi se amestecă ușor cu o spatulă, până se obține un aluat omogen. Se toarnă aluatul în tava pregătită și se nivelează.

Se pun jumătate din fructe peste aluat.

În alt bol se pregătește umplutura. Peste brânză se adaugă zahărul, oul și esența de vanilie și se omogenizează compoziția cu un blender vertical.

Amestecul de brânză se pune în tavă peste aluat, distribuindu-l pe toată suprafața blatului. 

Se pun fructele rămase peste brânză. Se coace prăjitura pentru 40 de minute. După coacere, se lasă să se răcorească complet, abia apoi se feliază.

 

Ingrediente Desert prajitura cu urda si visine

-pentru blatul pufos:

1 ou mare

100g unt

150ml smântână pentru frișcă

80g zahăr măcinat

esență de vanilie

130g făină

30g cacao

1lingură praf de copt

sare

Pentru umplutura de branză:

1 ou

300g urdă sau brânză de vaci

50g zahăr măcinat

esență de vanilie

200g vișine

Categorii