Desert prajitura cu visine si foi pandispan cu cacao

Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert prajitura cu visine si foi pandispan cu cacao

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert prajitura cu visine si foi pandispan cu cacao

 

Domnul Sony e dus putin la medic, sufera de blitz nedeclansabil, asa ca l-am resuscitat pe domnul Fujilica bagandu-l la incarcat. Nu-s asa multumita de ''pozoaie'' ca m-am obisnuit cu domnul Sony, dar e ok si asa, mi-am facut treaba, ca banuiam eu ca o s aiasa o prajitura delicioasa, chiar daca am trisat putin, din lipsa de timp, am folosit foi pandispan de la domnul Boromir.....

 

INGREDIENTE
1 pachet foi pandispan cu cacao Boromir Crema 100 g ciocolata alba Callebaut 3 galbenusuri 4 linguri zahar 200 ml suc visine 250 g visine conservate in suc propriu 10 g gelatina 500 ml frisca lichida Glazura fondant alb ciocolata neagra

Pregatim o tava, o imbracam cu folie alimentara, foile deja le avem, nu ramane decat sa facem crema.

Crema : Frisca lichida o mixam bine, visinele le scurgem de suc, apoi le taiem pe din doua si le incorporam in frisca mixata bine. Gelatina o punem la hidratat in apa rece. Intr-un castron de inox punem galbenusurile, zaharul si sucul de la visine, asezam castronul pe baie de abur si omestecam pana ce zaharul se topeste, apoi adaugam ciocolata alba si amestecam pana ce si ciocolata se topeste. Luam castronul de pe foc si adaugam gelatina hidratata, omogenizam bine si lasam sa ajunga la temperatura camerei, pentru ca timpul meu nu tinea cu mine, am accelerat racirea punand castronul in chiuveta cu apa rece si amestecand energic sa se raceasca. Apoi am incorporat amestecul in frisca.

In tava pregatita cu folie alimentara am asezat prima foaie am intins un strat generos de crema, apoi am asezat a doua foaie, iar strat de crema, foaia a treia, crema si ultima foaie, am presat un pic ultima foaie sa faca aderenta mai buna. Ultima foaie am glazurat-o cu fondant alb si ciocolata neagra. Dam tava la frigider pentru cateva ore, apoi cu ajutorul unui cutit cu lama lata si trecut prin apa fierbinte portionam prajitura.

Ingrediente Desert prajitura cu visine si foi pandispan cu cacao

1 pachet foi pandispan cu cacao Boromir

Crema

100 g ciocolata alba Callebaut

3 galbenusuri

4 linguri zahar

200 ml suc visine

250 g visine conservate in suc propriu

10 g gelatina

500 ml frisca lichida

Glazura

fondant alb

ciocolata neagra

Categorii