Desert prajitura cu zmeura si piscoturi
Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert prajitura cu zmeura si piscoturi
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert prajitura cu zmeura si piscoturi
Nu aveam nici un chef dar am zis ca merit si eu ceva dulce de Sf. Clement, asa ca am improvizat o prajitura cu ce am avut prin zona.
piscoturi 53 buc + lapte pentru inmuiat Crema 1 borcan de 400 g cu dulceata de zmeura 1 cutie mascarpone 250 g 500 ml smatana pentru frisca cu 36% grasime 10 g gelatina 2 oua 1 lingura zahar brun 100 g ciocolata alba Callebaut Glazura 470 g fondant 100 g ciocolata neagra Callebaut 2 linguri apaAm mixat 400 ml smantana pentru frisca, am adaugat crema mascarpone si am continuat sa mixez pana am obtinut o crema ferma. Separat am dat la blender dulceata de zmeura apoi am incorporat-o in crema de mascarpone cu frisca. Separat am pus gelatina la hidratat in apa rece. Intr-un castron de inox am amestecat cele 2 oua cu zaharul brun, am adaugat 100 ml smantana pentru frisca si 100 g ciocolata aba, am asezat castronul pe baie de abur si am amestecat pana ce ciocolata a devenit fluida. Am adaugat gelatina hidratata si am omogenizat bine, am lasat cca 10 min compozitia sa se mai tempereze apoi am incorporat-o in crema de mascarpone cu zmeura.
Asamblare : Am imbracat o tava cu folie alimentara ( dimensiuni 29/24 cm ), am asezat ca baza un strat de piscoturi inmuiate in lapte, peste piscoturi am intins 1/2 din crema, am nivelat apoi am aplicat al doilea strat de piscoturi inmuiate in lapte, cate 20 piscoturi pe fiecare strat. Am intins restul de crema, am nivelat, deasupra am presarat un strat din piscoturi sfaramate.
Glazura : Fondantul impreuna cu ciocolata neagra le-am pus intr-un castron de inox, am asezat castronul pe baie de abur,cand a inceput sa se dizolve am adaugat si apa si am amestecat pana am obtinut o glazura fluida.
Am turnat glazura peste stratul de piscoturi sfaramate, am nivelat repede, sa nu apuce sa se intareasca glazura. Am dat tava la frigider pentru cateva ore. Apoi am scos prajitura din tava, cu ajutorul unui cutit cu lama lata, trecut prin apa fierbinte am portionat prajitura. Nu au iesit ele chiar perfecte dar sunt mancabile.
Ingrediente Desert prajitura cu zmeura si piscoturi
piscoturi 53 buc + lapte pentru inmuiat
Crema
1 borcan de 400 g cu dulceata de zmeura
1 cutie mascarpone 250 g
500 ml smatana pentru frisca cu 36% grasime
10 g gelatina
2 oua
1 lingura zahar brun
100 g ciocolata alba Callebaut
Glazura
470 g fondant
100 g ciocolata neagra Callebaut
2 linguri apa