Desert prajitura de portocale

Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Portugalia. Cum sa faci Desert prajitura de portocale

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert prajitura de portocale

 

E una din cele mai simple prajituri si de succes in familia noastra si are o aroma delicioasa de portocale.

 

INGREDIENTE
4 oua 350 gr zahar coaja si sucul de la 2 portocale 180 ml ulei 250 gr faina 1,5 lta praf de copt 1 vanilie

Cum spuneam in introducere e o reteta ff simplu de facut si nu e nevoie de prea multe ingrediente.

In vas am amestecat ouale cu zaharul, vanilia, coaja de portocale. Le-am mixat putin, am adaugat apoi restul ingredientelor: sucul de portocale, uleiul si faina amestecata cu fermentul.

Am amestecat si gata, turnam compozitia in tava facuta cu margarina si faina.

Dam la cuptorul incins in prealabil, la temperatura de 160 grade C, nu mai mult ca se arde deasupra. O coacem la foc domol deci si cand trece testul scobitorii, e gata.

Iese ca un chec,are o textura umeda in interior, sper sa va placa.

Ingrediente Desert prajitura de portocale

4 oua

350 gr zahar

coaja si sucul de la 2 portocale

180 ml ulei

250 gr faina

1,5 lta praf de copt

1 vanilie

Categorii