Desert prajitura de post cu gem de prune si miez de nuca
Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert prajitura de post cu gem de prune si miez de nuca
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert prajitura de post cu gem de prune si miez de nuca
Am vrut sa incerc si eu aceasta prajitura dupa reteta ta, draga Rocsi! A iesit foarte buna! Te pup!
10 linguri apa 10 linguri ulei 10 linguri zahar 1 plic zahar vanilat 1 plic praf copt Un varf de cutit mic de,curcuma,pentru culoarea aluatului 1 esenta rom Faina cat cuprinde, pentru un aluat nu foarte vartos,aproximativ 700g 1 borcan 800g gem de prune Un pumn plin cu miez de nuca Coaja rasa de lamaie am avut eu si am amestecat-o cu gemulAm amestecat zaharul cu zaharul vanilat, apa si uleiul.
Dupa ce s-a topit zaharul, am pus esenta de rom, praful de copt,curcuma si faina adaugata treptat pentru un aluat, nu foarte vartos.
Am taiat o bucata din aluat si am dat-o la congelator.
Am pus miezul de nuca la cuptor pentru cateva minute apoi l-am faramat cu sucitorul.
Am amestecat gemul cu miezul de nuca si coaja de lamaie rasa
Aluatul l-am intins pe hartia pregatita cu dimensiunea tavii de copt, am asezat-o in tava, am intins gemul, apoi am ras deasupra,aluatul scos din congelator.
Am dat tava la cuptor la foc mic, pana a inceput sa se rumeneasca usor.
Cand se raceste, se acopera cu folie si se lasa la fragezit pana a doua zi
Prajitura este si mai frageda, dupa doua zile, dar putem sa taiem si sa mancam imediat dupa ce se raceste
Ingrediente Desert prajitura de post cu gem de prune si miez de nuca
10 linguri apa
10 linguri ulei
10 linguri zahar
1 plic zahar vanilat
1 plic praf copt
Un varf de cutit mic de,curcuma,pentru culoarea aluatului
1 esenta rom
Faina cat cuprinde, pentru un aluat nu foarte vartos,aproximativ 700g
1 borcan 800g gem de prune
Un pumn plin cu miez de nuca
Coaja rasa de lamaie am avut eu si am amestecat-o cu gemul