Desert prajitura de post cu gem de prune si miez de nuca

Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert prajitura de post cu gem de prune si miez de nuca

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert prajitura de post cu gem de prune si miez de nuca

 

Am vrut sa incerc si eu aceasta prajitura dupa reteta ta, draga Rocsi!  A iesit foarte buna! Te pup!

10 linguri apa 10 linguri ulei 10 linguri zahar 1 plic zahar vanilat 1 plic praf copt Un varf de cutit mic de,curcuma,pentru culoarea aluatului 1 esenta rom Faina cat cuprinde, pentru un aluat nu foarte vartos,aproximativ 700g 1 borcan 800g gem de prune Un pumn plin cu miez de nuca Coaja rasa de lamaie am avut eu si am amestecat-o cu gemul

Am amestecat zaharul cu zaharul vanilat, apa si uleiul.

Dupa ce s-a topit zaharul, am pus esenta de rom, praful de copt,curcuma si faina adaugata treptat pentru un aluat, nu foarte vartos. 

Am taiat o bucata din aluat si am dat-o la congelator. 

Am pus miezul de nuca la cuptor pentru cateva minute apoi l-am faramat cu sucitorul.

Am amestecat gemul cu miezul de nuca si coaja de lamaie rasa

Aluatul l-am intins pe hartia pregatita cu dimensiunea tavii de copt, am asezat-o in tava, am intins gemul, apoi am ras deasupra,aluatul scos din congelator.

Am dat tava la cuptor la foc mic, pana a inceput sa se rumeneasca usor.

Cand se raceste, se acopera cu folie si se lasa la fragezit pana a doua zi

Prajitura este si mai frageda, dupa doua zile, dar putem sa taiem si sa mancam imediat dupa ce se raceste

Ingrediente Desert prajitura de post cu gem de prune si miez de nuca

10 linguri apa

10 linguri ulei

10 linguri zahar

1 plic zahar vanilat

1 plic praf copt

Un varf de cutit mic de,curcuma,pentru culoarea aluatului

1 esenta rom

Faina cat cuprinde, pentru un aluat nu foarte vartos,aproximativ 700g

1 borcan 800g gem de prune

Un pumn plin cu miez de nuca

Coaja rasa de lamaie am avut eu si am amestecat-o cu gemul

Categorii