Desert prajitura de toamna cu fructe si budinca

Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert prajitura de toamna cu fructe si budinca

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert prajitura de toamna cu fructe si budinca

 

Dacă tot e sezonul lor, al fructelor parfumate de toamnă, vă invit să încercați si voi această prăjitură delicioasă. Puteți pune orice fruct de sezon...sigur va ieși o bunătate!

 

INGREDIENTE
Pentru budinca: 320 ml lapte 1 plic budincă de vanilie 4 linguri de zahăr tos Pentru aluat: 4 ouă medii un praf de sare 100 g zahăr pudră 100 gr făină 1/2 plic praf de copt 20 g cacao extra black Alte ingrediente: 5 prune 4-5 pere struguri

Se pregătește mai întâi budinca din laptele, zahărul tos și plicul de budincă. Se lasă apoi la răcit. Se spală fructele. Prunele și perele se taie în felii subțiri. Se separă ouăle și se bat spumă albușurile cu praful de sare. Se mixează gălbenușurile cu jumătate din zahărul măcinat. Restul de zahăr se adaugă peste albușuri și se mixează până când se obține o bezea lucioasă și fermă. Se amestecă făina cu praful de copt și cacaoa. Se cerne amestecul peste gălbenușuri alternând cu bezeaua și se amestecă ușor cu o spatulă, de jos în sus. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt și se toarnă compoziția în ea. Se adaugă, din loc în loc, budinca, folosind o lingură. Se adaugă deasupra fructele și se bagă tava în cuptorul încins la 180 de grade Celsius, pentru 40 de minute, până când trece testul cu scobitoarea. Se lasă să se răcorească și se servește.

Ingrediente Desert prajitura de toamna cu fructe si budinca

Pentru budinca:

320 ml lapte

1 plic budincă de vanilie

4 linguri de zahăr tos

Pentru aluat:

4 ouă medii

un praf de sare

100 g zahăr pudră

100 gr făină

1/2 plic praf de copt

20 g cacao extra black

Alte ingrediente:

5 prune

4-5 pere

struguri

Categorii