Desert prajitura duo, zmeura si ciocolata alba
Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert prajitura duo, zmeura si ciocolata alba
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert prajitura duo, zmeura si ciocolata alba
Imi place sa fac combinatii si sa folosesc forma silikomart, asa ca azi am combinat zmeura si ciocolata alba.
INGREDIENTE
Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Apoi am incorporat amestecul de nuci, migdale si alune, la final am adaugat faina amestecata cu cacao. Am intins blatul in tava de la aragaz si am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru ca este o foaie subtire se coade destul de repede. Am lasat la racit si apoi am decupat blatul in functie de formele pe care le-am folosit.
Frisca : Am facut frisca prima, am pus in vasul robotului 400 ml smantana dulce cu 32 % grasime, am adaugat 3 pliculete de zahar vanilat bourbon si am batut o frisca nu foarte tare. Am lasat la frigider frisca pana cand am folosit-o la mouse-uri.
Mouse de zmeura : Zmeura impreuna cu zaharul le-am pus pe foc sa fiarba cca 10 min, apoi am pasat bine si am dat zmeura prin sita. Piureul rezultat l-am pus intr-o cratita. Separat am mixat galbenusurile cu zaharul si laptele, apoi am adaugat ciocolata alba si am pus la topit pe baie de abur. Am hidratat foile de gelatina in apa rece. Am luat de pe baie de abur crema de galbenusuri cu ciocolata, am stors foile de gelatina si le-am incorporat in crema, am omogenizat si am lasat cca 10 min sa se raceasca apoi am adaugat 200 g de frisca batuta. Am pus mouse-ul in forme si apoi le-am dat la congelator pentru o ora
Mouse de ciocolata alba : Galbenusurile cu zaharul si laptele le-am mixat bine, apoi am adaugat ciocolata alba si am pus totul pe baie de abur . Foile de gelatina le-am hidratat in apa rece. Am luat de pe baie de abur crema de galbenusuri cu ciocolata, am stors foile de gelatina si le-am incorporat in crema, am omogenizat si am lasat cca 10 min sa se raceasca apoi am adaugat 200 g de frisca batuta. Am scos mouse-ul de zmeura de la congelator am adaugat si mouse-ul de ciocolata, peste care am pus blatul decupat. Am dat formele la cangelator pana adoua zi.
Jeleu de zmeura, cand am trecut prin sita zmeura n-am strecurat-o sa ramana doar semintele, am mai alsat si pulpa, mie imi place asa cu seminte. Am adaugat putin amidon , am pus pe foc zmeura sa se incalzeasca, apoi am adaugat 2 foi de gelatina hidratate. Am obtinut un jeleu pe care l-am pus in forme de silicon si l-am dat la congelator. Cu acest jeleu am decorat prajitura.
Ingrediente Desert prajitura duo, zmeura si ciocolata alba
Blat
290 g albus
150 g zahar
100 g faina
30 g cacao
200 g amestec de nuci, migdale, alune d epadure si nucu pecan ( taoate prajite si taiate marunt)
Mouse de zmeura
500 g zmeura
100 g zahar
2 galbenusuri
4 linguri zahar
100 g ciocolata alba Callebaut
5 foi de gelatina
200 g frisca batuta ( din smantana dulce 32% grasime )
2 linguri lapte
Mouse de ciocolata alba
150 g ciocolata alba Callebaut
5 foi d egelatina
2 galbenusuri
4 linguri zahar
2 linguri lapte
200 g frisca batuta ( din smantana dulce 32% grasime)
un pic de colorant galben
decor
jeleu de zmeura