Desert prajitura Ferrero Rocher

Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert prajitura Ferrero Rocher
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert prajitura Ferrero Rocher
Pentru blat se bat albusurile spuma cu zaharul, apoi se adauga nuca, faina, cacao si untul topit si se amesteca cu o spatula. Se pune compozitia intr-o tava de aproximativ 49 lungimi si 29 latine tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 160 de grade pentru 30 de minute. Dupa ce este gata se rastoarna pe o farfurie sa se raceasca, ai grija sa se rupa foarte repede. Pentru crema se pune gelatina in 50 ml apa rece si se lasa 10 minute. Se amesteca galbenusurile cu zaharul si 200 ml smantana lichida apoi se pune la bain marie. Se lasa 5 minute apoi se adauga ciocolata tocata si se mai lasa 5 minute dar amesteca continuu. , adaugam gelatina si amestecam pana se topeste. Lasam crema sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se amesteca cu 200 ml frisca si zahar pudra. Macinam bomboanele si le adaugam in crema.Se pune crema pe blat, se niveleaza si se da la frigider pentru 2 ore. Amesteca nutella cu mascarpone si adauga peste crema. Poftă bună!
Ingrediente Desert prajitura Ferrero Rocher
Blat
9 albusuri
280 g zahar
450 g nuca macinata
50 g faina
30 g cacao
150 g unt
Crema
9 galbenusuri
2 pliculete zahar vanilat
200 ml smantana pentru frisca
400 g ciocolata cu lapte
4 foi gelatina
200 g bomboane Ferrero Rocher
200 ml frisca batuta
50 g zahar pudra
Glazura
250 g mascarpone
400 g nutella