Desert prajitura Ferrero Rocher

Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert prajitura Ferrero Rocher

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert prajitura Ferrero Rocher

blat 9 albusuri 280 g vechi 450 g nuci macinate 50 g faina 30 g cacao 150 g unt Cremă 9 gălbenușuri 2 plicuri de zahar vanilat 200 ml frisca 400 g ciocolata cu lapte 4 foi de gelatina 200 g bomboane Ferrero Rocher 200 ml frisca 50 g zahăr pudră Glazură 250 g mascarpone 400 g nutella

Pentru blat se bat albusurile spuma cu zaharul, apoi se adauga nuca, faina, cacao si untul topit si se amesteca cu o spatula. Se pune compozitia intr-o tava de aproximativ 49 lungimi si 29 latine tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 160 de grade pentru 30 de minute. Dupa ce este gata se rastoarna pe o farfurie sa se raceasca, ai grija sa se rupa foarte repede. Pentru crema se pune gelatina in 50 ml apa rece si se lasa 10 minute. Se amesteca galbenusurile cu zaharul si 200 ml smantana lichida apoi se pune la bain marie. Se lasa 5 minute apoi se adauga ciocolata tocata si se mai lasa 5 minute dar amesteca continuu. , adaugam gelatina si amestecam pana se topeste. Lasam crema sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se amesteca cu 200 ml frisca si zahar pudra. Macinam bomboanele si le adaugam in crema.Se pune crema pe blat, se niveleaza si se da la frigider pentru 2 ore. Amesteca nutella cu mascarpone si adauga peste crema. Poftă bună!

Ingrediente Desert prajitura Ferrero Rocher

Blat

9 albusuri

280 g zahar

450 g nuca macinata

50 g faina

30 g cacao

150 g unt

Crema

9 galbenusuri

2 pliculete zahar vanilat

200 ml smantana pentru frisca

400 g ciocolata cu lapte

4 foi gelatina

200 g bomboane Ferrero Rocher

200 ml frisca batuta

50 g zahar pudra

Glazura

250 g mascarpone

400 g nutella

Categorii