Negresa cu gem de caise - Delicioasa si usor de facut
Negresa cu gem de caise - Delicioasa si usor de facut - Cum se prepara Negresa cu gem de caise - Delicioasa si usor de facut: Preincalzeste cuptorul
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Negresa cu gem de caise - Delicioasa si usor de facut
Una dintre cele mai versatile si gustoase deserturi este negresa. Dat fiind faptul ca aveam un rest de gem de caise intr-un borcan, m-am gandit sa-l adaug in aluatul de negresa. Rezultatul excelent, dulce acrisor. Pentru aceasta Negresa cu gem de caise - Delicioasa si usor de facut, am folosit urmatoarele ingrediente: oua, lapte, faina, zahar, cacao, ulei, gem de caise
Ingrediente Negresa cu gem de caise - Delicioasa si usor de facut: 3 oua 200 g zahar 150 ml ulei 200 ml lapte 3 linguri gem de caise 250 g faina 30 g cacao 1 plic praf de copt (10 g) 1 lingurita esenta de rom (optional) un praf de sareCum se prepara Negresa cu gem de caise - Delicioasa si usor de facut:
Preincalzeste cuptorul la 180°C si tapeteaza tava cu hartie de copt.
Mixeaza ouale cu zaharul si sarea pana devin spumoase si isi dubleaza volumul. Adauga uleiul, apoi laptele si gemul de caise. Amesteca bine. Daca iti place, poti adauga acum si esenta de rom.
Cerne faina, cacaua si praful de copt si incorporeaza-le treptat in compozitie, amestecand cu o spatula sau tel.
Toarna compozitia in tava si niveleaza frumos.
Coace negresa in cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, timp de 30 de minute sau pana trece proba scobitorii.
Lasa negresa sa se raceasca de tot inainte de a o taia.
Incearca si reteta de Negresă cu stafide și nucă, un desert excelent sau reteta de Tartă brownie.
Iti recomandam si reteta de Negresă cu cafea și migdale.
Ingrediente Negresa cu gem de caise - Delicioasa si usor de facut
Ingrediente Negresa cu gem de caise - Delicioasa si usor de facut:
3 oua
200 g zahar
150 ml ulei
200 ml lapte
3 linguri gem de caise
250 g faina
30 g cacao
1 plic praf de copt (10 g)
1 lingurita esenta de rom (optional)
un praf de sare