Desert prajitura indecisa cu banane si ness
Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert prajitura indecisa cu banane si ness
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert prajitura indecisa cu banane si ness
L-am numit nehotărât pentru că am început într-un fel și am terminat în alt fel. Oricum, habar nu aveam cum va fi, doar am pus pe masa ingredientele de folosit cat mai repede, niste banane, niste lapte condensat, niste mascarpone.
48 de biscuiti lapte pentru a inmuia biscuitii 30 g ness 220 g lapte condensat 250 g mascarpone 500 g banane foarte coapte 3 oua 3 linguri de zahar 10 g gelatina + 40 ml apa rece 500 ml frisca decor bomboane cu trufe tavă cu pereți detașabili 24/35 cm folie de acetat și folie alimentarăTava pe care am folosit-o (24/35 cm) am acoperit-o cu folie alimentara la baza, iar marginile cu folie de acetat. Am inmuiat 24 de biscuiti in lapte si i-am asezat pe doua randuri pe fundul tavii. Am amestecat bine laptele condensat impreuna cu ness pana am obtinut o crema spumoasa, apoi am incorporat mascarpone si bananele, amestecand cam 3-4 minute dupa fiecare. Separat am amestecat 3 oua cu 3 linguri de zahar, am pus vasul pe baie de aburi si am amestecat continuu pana si-a dublat volumul. Am luat vasul din baie de aburi, am incorporat gelatina hidratata in apa rece si am lasat cateva minute pana am batut frisca. Intr-un bol mare am pus crema de ou, apoi crema de ness si la final am incorporat frisca. Am intins jumatate din crema obtinuta peste stratul de biscuiti inmuiati, Am nivelat si apoi am asezat restul de 24 de biscuiti inmuiati in lapte, i-am asezat cate 8 bucati pe 3 randuri, am intins restul de crema si am decorat cu bomboane cu trufe date pe razatoarea mica. Am pus tava la frigider pentru cateva ore sau pana a doua zi. Porție cu un cuțit cu lamă largă trecută prin apă fierbinte.
Ingrediente Desert prajitura indecisa cu banane si ness
48 piscoturi
lapte pentru inmuiat piscoturile
30 g ness
220 g lapte condensat
250 g mascarpone
500 g banane foarte coapte
3 oua
3 linguri zahar
10 g gelatina + 40 ml apa rece
500 ml smantana pentru frisca
decor
bomboane trufe
tava cu pereti detasabili 24/35 cm
folie acetata si folie alimentara