Desert prajitura indecisa cu banane si ness

Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert prajitura indecisa cu banane si ness

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert prajitura indecisa cu banane si ness

 

L-am numit nehotărât pentru că am început într-un fel și am terminat în alt fel. Oricum, habar nu aveam cum va fi, doar am pus pe masa ingredientele de folosit cat mai repede, niste banane, niste lapte condensat, niste mascarpone.

48 de biscuiti lapte pentru a inmuia biscuitii 30 g ness 220 g lapte condensat 250 g mascarpone 500 g banane foarte coapte 3 oua 3 linguri de zahar 10 g gelatina + 40 ml apa rece 500 ml frisca decor bomboane cu trufe tavă cu pereți detașabili 24/35 cm folie de acetat și folie alimentară

Tava pe care am folosit-o (24/35 cm) am acoperit-o cu folie alimentara la baza, iar marginile cu folie de acetat. Am inmuiat 24 de biscuiti in lapte si i-am asezat pe doua randuri pe fundul tavii. Am amestecat bine laptele condensat impreuna cu ness pana am obtinut o crema spumoasa, apoi am incorporat mascarpone si bananele, amestecand cam 3-4 minute dupa fiecare. Separat am amestecat 3 oua cu 3 linguri de zahar, am pus vasul pe baie de aburi si am amestecat continuu pana si-a dublat volumul. Am luat vasul din baie de aburi, am incorporat gelatina hidratata in apa rece si am lasat cateva minute pana am batut frisca. Intr-un bol mare am pus crema de ou, apoi crema de ness si la final am incorporat frisca. Am intins jumatate din crema obtinuta peste stratul de biscuiti inmuiati, Am nivelat si apoi am asezat restul de 24 de biscuiti inmuiati in lapte, i-am asezat cate 8 bucati pe 3 randuri, am intins restul de crema si am decorat cu bomboane cu trufe date pe razatoarea mica. Am pus tava la frigider pentru cateva ore sau pana a doua zi. Porție cu un cuțit cu lamă largă trecută prin apă fierbinte.

 

Ingrediente Desert prajitura indecisa cu banane si ness

48 piscoturi

lapte pentru inmuiat piscoturile

30 g ness

220 g lapte condensat

250 g mascarpone

500 g banane foarte coapte

3 oua

3 linguri zahar

10 g gelatina + 40 ml apa rece

500 ml smantana pentru frisca

decor

bomboane trufe

tava cu pereti detasabili 24/35 cm

folie acetata si folie alimentara

Categorii