Desert prajitura Inima cu alune de padure
Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert prajitura Inima cu alune de padure
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert prajitura Inima cu alune de padure
O prăjitură delicioasă de toamnă, în formă de inimă, cu blat de cacao, sirop de fructe, cremă de alune de pădure. Pentru accente de toamnă, am ales să o decorez cu alune de pădure, nuci, migdale, ciocolată, floricele. Am adăugat fructe goji uscate, care sunt roșii ca frunzele de toamnă, sunt ușor acrișoare și conțin, printre altele, vitamina A, magneziu și fier.
Ingrediente Desert prajitura Inima cu alune de padure
Pentru blat:
4 ouă,
4 linguri zahăr,
2 linguri apă rece,
75 g făină,
30 g amidon,
30 g cacao,
1 linguriță praf de copt,
Pentru sirop:
300 ml apă,
3 felii de măr,
1/2 pară,
1 prună roșie,
1/2 piersică,
2 linguri zahăr,
10 g zahăr vanilat Bourbon,
30 ml vin alb demidulce,
Pentru cremă:
200 ml lapte,
150 ml frișcă lichidă,
1 lingură zahăr,
24 g făină albă,
2 gălbenușuri (30 g),
50 g unt,
50 g alune de pădure rumenite și măcinate,
1 pliculeț ness,
Pentru decor:
5 migdale,
24 alune de pădure,
15 g fructe goji uscate,
3 pătrățele de ciocolată albă,
Câțiva mieji de nucă