Desert prajitura insiropata, cu ciocolata si crema de ricotta

Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert prajitura insiropata, cu ciocolata si crema de ricotta

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert prajitura insiropata, cu ciocolata si crema de ricotta

 

Daca va plac prajiturile insiropate, dulci si cremoase, aceasta este alegerea potrivita! Mai nou, eu folosesc sirop de ciocolata la insiropat pandispanul, pesmet in compozitia blatului, lucru care faciliteaza absorbtia siropului. Despre ciocolata, numai de bine! Sa va fie de folos!

Ingrediente Desert prajitura insiropata, cu ciocolata si crema de ricotta

blat:

6 ouă de găină

un praf de sare

6 lg pesmet

5 lg zahăr brut

2 lg cacao neagră

sirop:

200 gr ciocolată 52%

200 ml lapte

200 ml apă

glazură de ciocolată:

150 gr zahăr

300 ml apă

300 gr ciocolată 52%

cremă de brânză:

250 gr ricotta

350 gr smântână grasă

4 lg zahăr pudră

vanilie

pt decor:

flori comestibile

fructe/ decor ciocolată

Categorii