Desert prajitura insiropata, cu ciocolata si crema de ricotta
Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert prajitura insiropata, cu ciocolata si crema de ricotta
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert prajitura insiropata, cu ciocolata si crema de ricotta
Daca va plac prajiturile insiropate, dulci si cremoase, aceasta este alegerea potrivita! Mai nou, eu folosesc sirop de ciocolata la insiropat pandispanul, pesmet in compozitia blatului, lucru care faciliteaza absorbtia siropului. Despre ciocolata, numai de bine! Sa va fie de folos!
Ingrediente Desert prajitura insiropata, cu ciocolata si crema de ricotta
blat:
6 ouă de găină
un praf de sare
6 lg pesmet
5 lg zahăr brut
2 lg cacao neagră
sirop:
200 gr ciocolată 52%
200 ml lapte
200 ml apă
glazură de ciocolată:
150 gr zahăr
300 ml apă
300 gr ciocolată 52%
cremă de brânză:
250 gr ricotta
350 gr smântână grasă
4 lg zahăr pudră
vanilie
pt decor:
flori comestibile
fructe/ decor ciocolată