Desert prajitura invizibila cu mere
Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert prajitura invizibila cu mere
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert prajitura invizibila cu mere
A venit toamna și ne bucurăm de mere parfumate și delicioase! Deserturile cu mere sunt preferatele noastre în acest sezon. Si cum m-a atras aceasta prajitura din Bucataras, am vazut ca se face foarte usor, am copt imediat o portie. Dar s-a mâncat imediat și după două zile am mai făcut o porție. Este foarte bun, plin de mere si pe placul tuturor! Ce zici, incerci si tu?
4 oua 5 linguri de îndulcitor de aur (sau 5 linguri de zahăr brut) 35 gr unt 150 ml lapte 9 linguri de faina 1 praf de copt 1 lingurita de vanilie coaja de lamaie rasa 8 mere potriviteTopeste untul. Pune ouale intr-un bol si amesteca-le cu un praf de sare. Adaugam treptat indulcitorul, amestecam pana compozitia devine spumoasa. Se amestecă untul topit, laptele și vanilia. Cerneți făina cu praful de copt, adăugați-le și amestecați ușor. Adăugați coaja de lămâie rasă. Curățați dovleceii, dați-i pe răzătoare și stoarceți sucul. Tăiați-le în jumătate, îndepărtați tulpina și semințele, tăiați-le cât mai subțiri. Cu o paletă, încorporează-le în compoziția de mai sus. Tapetează o tavă rotundă de 23 cm cu hârtie de copt. Turnați compoziția și nivelați-o. Dam prajitura la cuptorul incins, la 170-180 de grade, pentru 40-45 de minute. Cand prajitura se rumeneste, inseamna ca este gata. Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca. Se servește simplu sau pudră cu îndulcitor pudră (sau zahăr pudră). Merge si cu inghetata, un sos de caramel sau vanilie! Poftă bună!
Ingrediente Desert prajitura invizibila cu mere
4 oua
5 linguri indulcitor gold (sau 5 linguri zahar brut)
35 gr unt
150 ml lapte
9 linguri faina
1 praf de copt
1 lingurita vanilie
coaja rasa de lamaie
8 mere potrivite