Desert prajitura krem a la krem cu mascarpone

Reteta culinara Desert prajitura krem a la krem cu mascarpone din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert prajitura krem a la krem cu mascarpone

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert prajitura krem a la krem cu mascarpone

 

Nu am mancat niciodata ceva mai pufos si mai cremos....nu stiu daca a iesit asa de la xylitol ....am mai facut prajitura in diferite variante, chiar si cu fructe, dar niciodata nu a iesit asa de buna...am repetat-o de doua ori intr-o saptamana...am avut si oua proaspete de tara Am mai facut varianta cu mascarpone si este mai buna decat reteta de baza,cea cu frisca si crema ole la plic. Si cu fructe este si mai delicioasa! Oricum, cred ca xylitolul a avut un rol determinant in prajitura. Dar se poate face si cu zaharul obisnuit. Xylitolul sau zaharul din mesteacan este un indulcitor natural care se gaseste in coaja mesteacanului, dar si in diferite fructe si legume. Poate inlocui cu succes zaharul din alimentatie. Xylitolul are valaorea energetica mai mica decat zaharul, doar 2,4KCAL/G si putere de indulcire egala cu acesta. Este stabil la coacere, fierbere sau congelare. Se dizolva usor in toate mancarurile si bauturile. Se recomanda la prepararea alimentelor, la indulcirea bauturilor, prajiturilor, deserturilor, preparatelor calde sau reci, lichiorurilor, compoturilor. Xylitolul nu se framanta si nu este potrivit pentru alimentele care contin drojdie. Xylitolul nu se caramelizeaza. Eu am cumparat xylitolul la cutie SLY, de la Auchan si a costat cam 21 lei 400g. Mi-a fost teama sa il folosesc in blat dar m-am riscat. Este putin mai dulce decat zaharul dar nu cu mult si are un gust tare bun.

Ingrediente Desert prajitura krem a la krem cu mascarpone

Blat:

7oua

7 linguri xylitol (sau zahar)

1 plic Creme Ole dr Oetker de ciocolata

1 praf de sare

1 plic praf de copt

Crema:

500 g mascarpone

un plic Creme Ole de vanilie

500 ml frisca lichida

150 ml lapte + 50 ml

1 plic intaritor frisca (optional)

2-3linguri xylitol sau zahar pudra, dupa gust

Glazura:

200 g ciocolata neagra

50 g unt

100 ml frisca lichida

Categorii