Desert prajitura marmorata cu zmeura si ciocolata alba

Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert prajitura marmorata cu zmeura si ciocolata alba

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert prajitura marmorata cu zmeura si ciocolata alba

 

Trebuie sa consum stocul de zmeura, ca acum vine alta, daca mai vine, dar asta e alta poveste. Printre picaturi am reusit sa mai fac si eu o prajiturica, racoroasa si nu greu de facut.

Blat 25/35 cm tava 200 g albusuri 200 g zahar 25 g cacao 100 g faina 50 g unt topit, 82% grasime Crema de zmeura 500 ml smantana dulce 32 % grasime 600 g zmeura congelata 150 g zahar 10 g gelatina+30 g apa rece Crema de ciocolata alba Callebaut 500 ml smantana dulce 32% grasime 200 g ciocolata alba Callebaut 10 g gelatina + 30 g apa rece

Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea ferma, am adaugat untul topit si racit si am mai mixat 1-2 min, la final am incorporat cacao si faina, cernute. Am tapetat tava cu hartie de copt ( 25/35 cm)am pus compozitia in tava, am nivelat si am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, n-am cronometrat cat a stat la cuptor, am folosit testul scobitorii. Am scos din cuptor tava, am scos batul si l-am lasat sa se raceasca bine.

Frisca : Din litrul de smantana dulce am oprit 200 ml pentru crema de ciocolata, restul de smantana cu 3 pliculete de zahar vanilat am batut o frisca nu foarte ferma, frisca pe care am impartit-o in doua, 500 g pentru crema de zmeura si 300 g pentru crema de ciocolata.

Crema de zmeura: Am pus gelatina la hidratat in apa rece. Intr-o craticioara am pus zmeura si zaharul si am lasat sa fiarba cca 10-15 min, am tras craticioara de pe foc si am incorporat gelatina hidratata. Am lasat sa ajunga temperatura sub 30 grade, apoi am incorporat 500 g frisca batuta.

Crema de ciocolata alba.Am pus gelatina la hidratat in apa rece. Intr-un castron de inox am pus 200 ml smantana dulce si 200 g ciocolata alba, am pus castronul pe baia de abur si am amestecat pana ce ciocolata a devenit fluida. Am tras castronul de pe baia de abur, am incorporat gelatina hidratata si apoi am lasat sa scada temperatura sub 30 grade, apoi am incorporat 300 g frisca batuta.

Asamblare : Am folosit o tava cu pereti detasabili ( 25/35 cm) am tapetat-o cu folie alimentara, am asezat blatul, am turnat intai crema de zmeura, apoi crema de ciocolata alba, le-am amestecat cu ajutorul unui bat de frigaruie. Am bagat tava la frigider sa stea peste noapte, a doua zi am portionat prajitura cu ajutorul unui cutit zimtat trecut prin apa fierbinte.

Ingrediente Desert prajitura marmorata cu zmeura si ciocolata alba

Blat 25/35 cm tava

200 g albusuri

200 g zahar

25 g cacao

100 g faina

50 g unt topit, 82% grasime

Crema de zmeura

500 ml smantana dulce 32 % grasime

600 g zmeura congelata

150 g zahar

10 g gelatina+30 g apa rece

Crema de ciocolata alba Callebaut

500 ml smantana dulce 32% grasime

200 g ciocolata alba Callebaut

10 g gelatina + 30 g apa rece

Categorii