Desert prajitura Mimoza

Reteta culinara Desert prajitura Mimoza din categoria Prajituri. Specific Ungaria. Cum sa faci Desert prajitura Mimoza
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert prajitura Mimoza
Am facut prajiturica asta de multe ori cu mici modificari la ingredientele pentru foi, pentru ca se intindeau mai greu. Reteta asta am gasit-o in vraful de reviste culinare cumparate pentru sarbatori. In revista apare sub denumirea de Mimoza, dar eu o stiam ca Albinita sau Ungureasca. Oricum, este o bunatate de prajitura si foile pregatite dupa aceasta reteta se intind mult mai usor datorita laptelui care inmoaie coca.
Ingrediente Desert prajitura Mimoza
Foi:
50 g unt
150 g zahar
1 ou
2 linguri cu miere
5 linguri cu lapte
450-500 g faina
1 plic praf de copt
Crema :
500 ml lapte
3 galbenusuri
200 g unt gras
3 linguri cu faina
200 g zahar pudra
2 fiole cu esenta de vanilie
1 borcan cu gem de prune/capsuni