Desert prajitura Ochiuri de oua

Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Germania. Cum sa faci Desert prajitura Ochiuri de oua

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert prajitura Ochiuri de oua

 

Pe mine m-a cucerit in primul rand aspectul acestei prajituri. Gustul a fost doar bonus. Sper sa va cucereasca si pe voi aceasta prajitura

 

INGREDIENTE
200 g faina 200 g zahar 200 g margarina la temperatura camerei 4 oua 1/2 plic praf de copt 1 plic budinca de vanilie 500 ml lapte 200 g crema de branza 2 pliculete gelatina transparenta un borcan copot de caise

Se incinge cuptorul la 180 g C.

Caisele se lasa intr-o strecuratoare, la scurs.

Budinca se face conform indicatiilor de pe plic si se lasa la racit. Se pune folie alimentara peste, sa nu se formeze crusta.

Se freaca margarina cu zaharul. Se adauga ouale pe rand, apoi faina amestecata cu praful de copt. Aluatul se transfera pe o tava cu folie de copt sau unsa cu margarina. Nu va speriati ca e strat subtire de aluat, creste in cuptor. Se coace timp de 15 min, apoi se lasa la racit.

Budinca rece se amesteca cu crema de branza. Se intinde un strat uniform peste blat si se mai da pentru 15 min la cuptor.

Caisele se asaza peste crema si se acopera cu gelatina facuta dupa instructiunile de pe plic.

Ingrediente Desert prajitura Ochiuri de oua

200 g faina

200 g zahar

200 g margarina la temperatura camerei

4 oua

1/2 plic praf de copt

1 plic budinca de vanilie

500 ml lapte

200 g crema de branza

2 pliculete gelatina transparenta

un borcan copot de caise

Categorii