Desert prajitura (pasca) turnata cu branza cremoasa de vaci

Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert prajitura (pasca) turnata cu branza cremoasa de vaci

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert prajitura (pasca) turnata cu branza cremoasa de vaci

 

O prajitura care se poate pregati oricand, se face usor, iar daca nu ai prea mult timp la dispozitie pentru o prajitura traditionala de Paste, o poti incerca fara probleme, este usor si nu necesita multa munca. „Rețete de Paște”

600 g branza de vaci proaspata in zer (eu am folosit faisselle) 6 oua putina sare 170 g zahăr 150 g unt topit si racit 1 plic de zahăr vanilat esență de vanilie 4-5 linguri de faina 1/2 plic praf de copt cateva stafide (optional)

Pentru început, lăsați brânza să se scurgă într-o sită groasă timp de 1 oră.

Separam ouale, presaram putina sare in ambele boluri, iar peste galbenusuri adaugam zaharul si amestecam bine, bine pana isi schimba culoarea, adaugam untul topit, zaharul vanilat si esenta de vanilie, crema de branza, amestecam pana se omogenizeaza bine, iar la final. faina amestecata cu praful de copt vom obtine o consistenta mai groasa, dam deoparte si avem grija de albusurile... Separat amestecam albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare si o turnam peste compozitia de galbenusuri, si cu ajutorul unei palete omogenizam bine cu miscari usoare de jos in sus.

Turnati compozitia rezultata intr-o tava de tarta, tapetata cu hartie de copt. Dupa preferinte, in compozitie puteti adauga stafide, eu am preferat sa presar cateva deasupra, inainte de a da tava la cuptor. Dam tava la cuptor pentru 1 ora la 150°C fara aerisire. Când este gata, lăsați tava cu ușa cuptorului întredeschisă până se răcește. După preferințe, o poți pudra cu zahăr pudră, un sos de fructe sau smântână... e foarte, foarte bună!

Ingrediente Desert prajitura (pasca) turnata cu branza cremoasa de vaci

600 g branza proaspata de vaci in zer (eu am folosit faisselle)

6 oua

putina sare

170 g zahar

150 g unt topit si racit

1 plic zahar vanilat

esenta de vanilie

4-5 linguri cu varf de faina

1/2 plic praf de copt

cateva stafide (optional)

Categorii

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă - Cum se prepara Prăjitura pufoas

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

Reteta culinara Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă din categoria Prajitu

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

Reteta culinara Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară din catego

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

Reteta culinara Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut din categoria Prajituri. Cum sa

Prăjitura pufoasă cu caise - Super delicioasă și ușor de făcut

Prăjitura pufoasă cu caise - Super delicioasă și ușor de făcut

Prăjitura pufoasă cu caise - Super delicioasă și ușor de făcut - Cum se prepara Prăjitura pufoasă cu

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

Reteta culinara Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos din catego

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă - Cum se prepara Prăjitura

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata - Cum se prepara Tiramisu cu fistic - Reteta delic