Desert prajitura (pasca) turnata cu branza cremoasa de vaci
Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert prajitura (pasca) turnata cu branza cremoasa de vaci
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert prajitura (pasca) turnata cu branza cremoasa de vaci
O prajitura care se poate pregati oricand, se face usor, iar daca nu ai prea mult timp la dispozitie pentru o prajitura traditionala de Paste, o poti incerca fara probleme, este usor si nu necesita multa munca. „Rețete de Paște”
600 g branza de vaci proaspata in zer (eu am folosit faisselle) 6 oua putina sare 170 g zahăr 150 g unt topit si racit 1 plic de zahăr vanilat esență de vanilie 4-5 linguri de faina 1/2 plic praf de copt cateva stafide (optional)Pentru început, lăsați brânza să se scurgă într-o sită groasă timp de 1 oră.
Separam ouale, presaram putina sare in ambele boluri, iar peste galbenusuri adaugam zaharul si amestecam bine, bine pana isi schimba culoarea, adaugam untul topit, zaharul vanilat si esenta de vanilie, crema de branza, amestecam pana se omogenizeaza bine, iar la final. faina amestecata cu praful de copt vom obtine o consistenta mai groasa, dam deoparte si avem grija de albusurile... Separat amestecam albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare si o turnam peste compozitia de galbenusuri, si cu ajutorul unei palete omogenizam bine cu miscari usoare de jos in sus.
Turnati compozitia rezultata intr-o tava de tarta, tapetata cu hartie de copt. Dupa preferinte, in compozitie puteti adauga stafide, eu am preferat sa presar cateva deasupra, inainte de a da tava la cuptor. Dam tava la cuptor pentru 1 ora la 150°C fara aerisire. Când este gata, lăsați tava cu ușa cuptorului întredeschisă până se răcește. După preferințe, o poți pudra cu zahăr pudră, un sos de fructe sau smântână... e foarte, foarte bună!
Ingrediente Desert prajitura (pasca) turnata cu branza cremoasa de vaci
600 g branza proaspata de vaci in zer (eu am folosit faisselle)
6 oua
putina sare
170 g zahar
150 g unt topit si racit
1 plic zahar vanilat
esenta de vanilie
4-5 linguri cu varf de faina
1/2 plic praf de copt
cateva stafide (optional)