Desert prajitura Petre Roman
Reteta culinara Desert prajitura Petre Roman din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert prajitura Petre Roman
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert prajitura Petre Roman
Prajitura aceasta imi doream de mult timp sa o pregatesc, doar ca, citind mai multe retete, mi s-a parut enorma cantitatea de zahar caramelizat ce trebuia folosita si eu nu iubesc prajiturile foarte dulci. Acum de sarbatori m-am hotarat totusi sa o fac dar sa micsorez cantitatea de zahar. Nu s-a intamplat absolut nimic si este minunata. Cand aveti ocazia sa o incercati si voi!
Ingrediente Desert prajitura Petre Roman
Pentru blat (3 foi): 9 oua 9 linguri de zahar 12 linguri lapte 15 linguri nuca macinata 14 linguri faina 1 praf de copt 3 linguri zeama de lamaie coaja rasa de lamaie un praf de sare Pentru crema: 1 litru de lapte 4 galbenusuri 6 linguri de zahar 9 linguri amidon 250 gr unt de 72% grasime 2 lingurite vanilie Pentru glazura: 100 ml frisca lichida 150 gr ciocolata neagra In plus: 9 linguri de zahar pentru caramel fulgi decupati din pasta de zahar pentru decor
9 oua
9 linguri de zahar
12 linguri lapte
15 linguri nuca macinata
14 linguri faina
1 praf de copt
3 linguri zeama de lamaie
coaja rasa de lamaie
un praf de sare
1 litru de lapte
4 galbenusuri
6 linguri de zahar
9 linguri amidon
250 gr unt de 72% grasime
2 lingurite vanilie
100 ml frisca lichida
150 gr ciocolata neagra
9 linguri de zahar pentru caramel
fulgi decupati din pasta de zahar pentru decor