Desert prajitura Petre Roman

Reteta culinara Desert prajitura Petre Roman din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert prajitura Petre Roman

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert prajitura Petre Roman

 

Prajitura aceasta imi doream de mult timp sa o pregatesc, doar ca, citind mai multe retete, mi s-a parut enorma cantitatea de zahar caramelizat ce trebuia folosita si eu nu iubesc prajiturile foarte dulci. Acum de sarbatori m-am hotarat totusi sa o fac dar sa micsorez cantitatea de zahar. Nu s-a intamplat absolut nimic si este minunata. Cand aveti ocazia sa o incercati si voi!

Ingrediente Desert prajitura Petre Roman

Pentru blat (3 foi): 9 oua 9 linguri de zahar 12 linguri lapte 15 linguri nuca macinata 14 linguri faina 1 praf de copt 3 linguri zeama de lamaie coaja rasa de lamaie un praf de sare Pentru crema: 1 litru de lapte 4 galbenusuri 6 linguri de zahar 9 linguri amidon 250 gr unt de 72% grasime 2 lingurite vanilie Pentru glazura: 100 ml frisca lichida 150 gr ciocolata neagra In plus: 9 linguri de zahar pentru caramel fulgi decupati din pasta de zahar pentru decor

9 oua

9 linguri de zahar

12 linguri lapte

15 linguri nuca macinata

14 linguri faina

1 praf de copt

3 linguri zeama de lamaie

coaja rasa de lamaie

un praf de sare

1 litru de lapte

4 galbenusuri

6 linguri de zahar

9 linguri amidon

250 gr unt de 72% grasime

2 lingurite vanilie

100 ml frisca lichida

150 gr ciocolata neagra

9 linguri de zahar pentru caramel

fulgi decupati din pasta de zahar pentru decor

Categorii