Desert prajitura piramida cu zmeura
Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert prajitura piramida cu zmeura
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert prajitura piramida cu zmeura
Am cumparat din camara cateva forme dreptunghiulare de diverse marimi si acum am facut inaugurarea.
Era bezea 275 g albus 250 g zahăr 250 g nuci tocate grosier 20 g amidon Cremă 4 gălbenușuri 150 g zahăr 500 ml lapte cu 3,5% grăsime 50 g amidon esență de vanilie 100 g ciocolată albă Schogetten 250 g mascarpone Zmeură pudră de cacaoFoi: Am amestecat bine albusurile cu un praf de sare, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat amidonul si am continuat sa amestecam cam 2-3 minute, la final am incorporat nuca cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat o tava cu diametrul de 25/35 cm cu hartie de copt, am impartit compozitia in doua si am copt 2 foi. Am incalzit cuptorul la 180 de grade, am bagat tava la cuptor si am copt foaia de bezea, este gata cand incepe sa se rumeneasca frumos, se coace relativ repede fiind o foaie subtire. Am scos tava din cuptor, am udat blatul, am asezat foaia pe blatul umed si cu ajutorul unui cutit am desprins foaia de hartia de copt, apoi cu ajutorul formelor dreptunghiulare am taiat foile la dimensiunile dorite. Am obținut 6 foi,
Crema: Am amestecat bine galbenusurile impreuna cu zaharul si amidonul, apoi le-am diluat cu lapte, am asezat vasul pe baie de aburi si am amestecat continuu pana a inceput sa se ingroase, am adaugat ciocolata si am continuat sa amestecam pana cand ciocolata s-a topit, am scos vasul de pe baia de aburi si am adaugat esenta de vanilie. Am acoperit vasul cu folie alimentara si am lasat crema sa se raceasca bine. Cand s-a racit bine crema, am amestecat-o cu mascarpone.
Asamblare: Pe o farfurie am asezat ca baza foaia mai mare, intr-un posh am pus smantana si am format alveole la suprafata foii, am decorat cu zmeura, peste zmeura am asezat a doua foaie de aceeasi dimensiune ca prima. . Am luat urmatoarele 2 foi de marime medie, am format niste alveole cu posul, in mijlocul foilor mari si am asezat prima foaie de marime medie, am facut alveole cu posh, decorate cu zmeura si acoperite cu a doua foaie medie, peste care am format alveole de crema, am asezat prima foaie mica, am format alveole de crema, am decorat cu zmeura si am asezat ultima foaie. Deasupra am ornat cu smantana si zmeura si cacao cernuta. Și așa am format mica piramidă a lui Keops.
Ingrediente Desert prajitura piramida cu zmeura
Foi de bezea
275 g albus
250 g zahar
250 g nuca taiata grosier
20 g amidon
Crema
4 galbenusuri
150 g zahar
500 ml lapte cu 3,5 % grasime
50 g amidon
esenta vanilie
100 g ciocolata alba Schogetten
250 g mascarpone
Zmeura
cacao pentru pudrat