Desert prajitura racoroasa cu zmeura

Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert prajitura racoroasa cu zmeura

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert prajitura racoroasa cu zmeura

 

Vara este despre zmeura, cel putin pentru mine, pe care le am in gradina.

blat 6 oua 3 albusuri 6 linguri lapte 7 linguri de zahar pudra 4 linguri ulei 1 plic praf de copt 150 g faina 40 g cacao Cremă 300 ml frisca 250 g mascarpone 4 linguri zahar pudra 200 ml lapte 3,5% grăsime 3 galbenusuri 9 linguri de zahar pudra 1 lingura amidon 15 g gelatina + 100 ml apa rece 300 g zmeura Glazură 150 g ciocolata alba 100 ml frisca decor zmeură Jeleu de sirop de zmeura 500 ml sirop de zmeura 2 plicuri de top cu gel

Blat: Cele 9 albusuri, 3 sunt de la crema, impreuna cu un praf de sare le-am amestecat pana am obtinut o spuma tare. Am amestecat bine galbenusurile cu zaharul pudra, apoi am adaugat laptele si uleiul si am continuat sa amestecam cam 2-3 minute, apoi am incorporat ingredientele uscate, faina, cacao si praful de copt. La final am adaugat albusurile batute spuma. Am tapetat o tava cu hartie de copt (dimensiuni 34/24 cm), am pus compozitia in tava, am nivelat si am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade, este gata cand trece testul scobitorii. Am scos tava din cuptor si am lasat blatul sa se raceasca, apoi am taiat-o in jumatate.

Crema: Am amestecat bine smantana pentru frisca de la frigider, apoi am adaugat zaharul pudra si mascarpone si am mai mixat cateva minute. Apoi am incorporat zmeura.

Intr-o cratita de inox am pus cele 3 galbenusuri impreuna cu 9 linguri de zahar pudra si amidon, am amestecat si apoi diluat cu lapte. Am asezat cratita pe baia de aburi si am amestecat continuu pana a inceput sa se ingroase crema. Separat pun gelatina la hidratat cu apa rece. Am scos tigaia din baia de aburi, am incorporat gelatina hidratata, am lasat-o sa se raceasca aproximativ 10 minute si apoi am incorporat crema in crema mascarpone cu frisca si zmeura.

Glazura: Am topit ciocolata alba impreuna cu frisca pentru frisca pe baie de aburi.

Jeleu: Am amestecat pliculețele cu tot gelul cu siropul de zmeură și apoi a început să fiarbă până s-a îngroșat.

Asamblare: Am copt tava in care am copt blatul, am acoperit-o cu folie alimentara si am pus folie de acetat pe margine, am asezat prima parte de blat, am turnat crema, am asezat a doua parte de blat. , am turnat glazura peste blat. Apoi am ornat-o cu zmeura si am turnat jeleul fierbinte. Am lasat prajitura la rece cateva ore. Apoi l-am tăiat cu un cuțit cu lamă largă trecut prin apă fierbinte.

Ingrediente Desert prajitura racoroasa cu zmeura

Blat

6 oua

3 albusuri

6 linguri lapte

7 linguri zahar pudra

4 linguri ulei

1 pliculet praf de copt

150 g faina

40 g cacao

Crema

300 ml smantana pentru frisca

250 g mascarpone

4 linguri zahar pudra

200 ml lapte 3,5 % grasime

3 galbenusuri

9 linguri zahar pudra

1 lingura amidon

15 g gelatina + 100 ml apa rece

300 g zmeura

Glazura

150 g ciocolata alba

100 ml smantana pentru frisca

Decor

zmeura

Jeleu din sirop de zmeura

500 ml sirop zmeura

2 pliculete de top gel

Categorii