Desert prajitura rasturnata cu mere, mango si afine

Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert prajitura rasturnata cu mere, mango si afine

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert prajitura rasturnata cu mere, mango si afine

 

 Aceasta prajitura este una rapida ce poate fi preparata chiar de un incepator. Reteta initiala prevedea lapte pe care l-am inlocuit cu iaurt grecesc. Afinele s-au transformat intr-un jeleu placut acrisor. Folosirea iaurtului a dus la obtinerea unei prajituri mai pufoase. Pe langa mere am folosit fructele ce sedeau stinghere pe masa. Afinele s-au transformat intr-un delicios jeleu acrisor.

Ingrediente Desert prajitura rasturnata cu mere, mango si afine

Caramel :

150 gr zahar tos

100 gr unt

Blat :

5 oua

100 gr zahar

50 gr zahar aromatizat cu portocale si ghimbir

150 gr ulei floarea sorelui

200 gr iaurt grecesc

350 gr faina alba

2 plicuri zahar vaniliat

1 praf copt

1 varf praf de sare

1 varf pudra de turmeric

100 gr fulgi migdale

Umplutura :

1 kg mere

300 gr afine 

200 gr mango

Categorii