Desert prajitura rasturnata cu mere, mango si afine
Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert prajitura rasturnata cu mere, mango si afine
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert prajitura rasturnata cu mere, mango si afine
Aceasta prajitura este una rapida ce poate fi preparata chiar de un incepator. Reteta initiala prevedea lapte pe care l-am inlocuit cu iaurt grecesc. Afinele s-au transformat intr-un jeleu placut acrisor. Folosirea iaurtului a dus la obtinerea unei prajituri mai pufoase. Pe langa mere am folosit fructele ce sedeau stinghere pe masa. Afinele s-au transformat intr-un delicios jeleu acrisor.
Ingrediente Desert prajitura rasturnata cu mere, mango si afine
Caramel :
150 gr zahar tos
100 gr unt
Blat :
5 oua
100 gr zahar
50 gr zahar aromatizat cu portocale si ghimbir
150 gr ulei floarea sorelui
200 gr iaurt grecesc
350 gr faina alba
2 plicuri zahar vaniliat
1 praf copt
1 varf praf de sare
1 varf pudra de turmeric
100 gr fulgi migdale
Umplutura :
1 kg mere
300 gr afine
200 gr mango