Desert prajitura rasturnata cu prune

Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert prajitura rasturnata cu prune

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert prajitura rasturnata cu prune

 

Am văzut această rețetă la chef lucy2002. Mi-a plăcut foarte mult cum arăta, așa că am făcut-o și eu. Este un tort bun si parfumat, perfect pentru un weekend de toamna.

500 g prune fără sâmburi 6 oua 200 g zahăr 200 ml lapte 150 ml ulei 350 g faina alba esență de rom scorţişoară zahăr pudră vanilat

În primul rând, pregătim toate ingredientele. Tava se tapeteaza cu tava de copt, apoi jumatatile de prune se pun in tava. Presărați peste ele trei linguri de zahăr. 

Ouăle se separă. Albusurile se bat spuma cu zaharul si un praf de sare pana se formeaza o bezea lucioasa, iar zaharul se dizolva complet.

Gălbenușurile se amestecă cu ulei, lapte și esență de rom. Peste gălbenușuri se adaugă făina cernută cu praful de copt și se amestecă bine. Se adauga apoi albusurile batute spuma si se amesteca cu o spatula, cu miscari usoare, de jos in sus. Compozitia obtinuta se toarna in tava, peste prune.

Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180 de grade C pentru 35-40 de minute. Se lasa la racit cinci minute, apoi se rastoarna prajitura pe o farfurie si se scoate foaia de copt. După ce s-a răcit complet, se pudrează cu zahăr și scorțișoară.

 

Ingrediente Desert prajitura rasturnata cu prune

500 g prune fără sâmburi

6 ouă

200 g zahăr

200 mL lapte

150 mL ulei

350 g făină albă

esenţă de rom

scorţişoară

zahăr pudră vanilat

Categorii