Desert prajitura Regina Maria

Reteta culinara Desert prajitura Regina Maria din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert prajitura Regina Maria

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert prajitura Regina Maria

 

Nu stiu de unde-i vine numele, dar am vazut o gramada de retete cu aceasta prajitura si am zis sa o incerc si eu :) Bineinteles ca am adaptat-o dupa gustul meu si am aromat-o cu cafea si portocale, imi place mult combinatia asta cu ciocolata. A iesit minunat!

Ingrediente Desert prajitura Regina Maria

5 oua

un praf de sare

100 gr zahar

100 gr faina

20 ml ulei

1 lingurita esenta de vanilie

6 albusuri

un praf de sare

100 gr zahar

150 gr nuci macinate

40 gr faina

6 galbenusuri

150 gr zahar

30 gr faina

30 gr cacao

40 ml lapte

300 gr mascarpone

1 lingurita esenta de cafea

1 lingurita esenta de portocale

80 ml apa

20 ml suc de portocale

30 gr zahar

1 lingurita coaja rasa portocala

fulgi de ciocolata alba

Categorii