Desert Prajitura "Regina Maria"

Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert Prajitura "Regina Maria"

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert Prajitura "Regina Maria"

 

O prajitura foarte buna! M-am inspirat un pic de la Merisor.

Ingrediente Desert Prajitura "Regina Maria"

Blat pandispan:

6 oua

1 praf de sare

12 linguri zahar

6 linguri ulei

esenta de vanilie

6-7 linguri faina, cu varf

1 plic de praf de copt (10 g)

Blat din albusuri cu nuca:

6 albusuri

1 praf de sare

12 linguri zahar

esenta de vanilie

150 g faina

200 g nuca macinata

Crema:

6 galbenusuri

6 linguri zahar

1 praf de sare

50 g cacao

esenta de rom

250 g unt

Sirop:

8 linguri zahar

800 ml apa

esenta de rom

Decor:

ciocolata alba

Dimensiune tava: 27/37 cm

Categorii