Desert Prajitura "Regina Maria"
Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert Prajitura "Regina Maria"
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert Prajitura "Regina Maria"
O prajitura foarte buna! M-am inspirat un pic de la Merisor.
Ingrediente Desert Prajitura "Regina Maria"
Blat pandispan:
6 oua
1 praf de sare
12 linguri zahar
6 linguri ulei
esenta de vanilie
6-7 linguri faina, cu varf
1 plic de praf de copt (10 g)
Blat din albusuri cu nuca:
6 albusuri
1 praf de sare
12 linguri zahar
esenta de vanilie
150 g faina
200 g nuca macinata
Crema:
6 galbenusuri
6 linguri zahar
1 praf de sare
50 g cacao
esenta de rom
250 g unt
Sirop:
8 linguri zahar
800 ml apa
esenta de rom
Decor:
ciocolata alba
Dimensiune tava: 27/37 cm