Desert prajitura Samba (cu ananas, mure si perle de tapioca)
Reteta culinara Desert prajitura Samba (cu ananas, mure si perle de tapioca) din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert prajitura Samba (cu ananas, mure si perle de tapioca)
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert prajitura Samba (cu ananas, mure si perle de tapioca)
Această rețetă delicioasă ii aparține d-nei Anișoara Ursan și mi-a făcut cu ochiul în revista Cărticica Practică. Vă invit să o încercați și voi! Eu am înlocuit dulceața de coacăze cu cea de zmeură și deasupra am făcut un jeleu de mure, în loc de jeleu de coacăze.
Ingrediente Desert prajitura Samba (cu ananas, mure si perle de tapioca)
200 g biscuiți digestivi
100 g miez de nucă prăjit
120 g unt
Piureul de ananas:
300 g ananas din compot
100 ml frișcă lichidă
100 ml apă
10 g gelatină
umplutura de tapioca:
150 g perle de tapioca
250 ml lapte
100 ml frișcă lichidă
4 linguri zahăr măcinat
4 linguri dulceață de zmeură
Jeleul:
250 g mure congelată
10 g gelatină
250 ml apă
3 linguri zahăr