Desert prajitura svaba cu mere si coacaze

Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Germania. Cum sa faci Desert prajitura svaba cu mere si coacaze

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert prajitura svaba cu mere si coacaze

 

  Multumesc Andra pentru reteta : https://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-mere-svaba-70504.html. Am ajustat reteta dupa gustul meu si am redus din oua si zahar. Oua nu am avut, zahar nu am dorit. Emotii am avut si eu ca imi va iesi cu mai putine oua o mandrete de placinta. Spre surpriza mea prajitura a crescut foarte frumos.          

 

INGREDIENTE
4 oua de tara 4-5 mere din gradina 150 gr coacaze congelate -din gradina 120 gr zahar 100 gr unt moale -la temperatura camerei 225 gr faina alba 000 2 plicuri zahar vaniliat 1/2 plic praf de copt 1 praf de sare Decor : 4 linguri dulceata caise + 4 linguri sirop cirese Merele se spala, se curata de seminte si se taie in jumatati. Jumatatile se feliaza, fara a se desparti unele de altele. Ouale se bat spuma cu zahar. Incorporati untul moale. Se amesteca ingredientele uscate: faina, sarea, praful de copt si zaharul vaniliat. Incorporati ingredientele uscate in crema de oua, zahar si unt. Porniti cuptorul sa se preincalzeasca. Se pune aluatul intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt Merele -jumatati taiate se distribuie peste aluat si se apasa usor sa se scufunde in acesta. In locurile ramase goale dintre mere imprastiati coacazele congelate. Se da tava cu prajitura la cuptor pana se rumeneste Imediat ce se scoate din cuptor, se unge cu dulceata amestecata cu sirop. Veti obtine astfel o prajitura frumoasa, stralucitoare, ca si glazurata.

Pofta mare !!!

Ingrediente Desert prajitura svaba cu mere si coacaze

4 oua de tara

4-5 mere din gradina

150 gr coacaze congelate -din gradina

120 gr zahar

100 gr unt moale -la temperatura camerei

225 gr faina alba 000

2 plicuri zahar vaniliat

1/2 plic praf de copt

1 praf de sare

Decor : 4 linguri dulceata caise + 4 linguri sirop cirese

Categorii