Desert prajitura tavalita cu nuca de cocos
Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert prajitura tavalita cu nuca de cocos
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert prajitura tavalita cu nuca de cocos
Am vazut reteta la Jamila si am zis ca trebuie s-o probez si eu, acum cu sarbatorile de iarna ia venit randul. Multumesc pentru reteta Jamila! Am mai adaugat in plus miere de albine in rest am cam respecatat reteta ei. Este o prajitura aromata si usor de facut. ,,Bunatati pentru Craciun''
INGREDIENTE
Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul, mierea de albine, esenta de vanilie si praful de sare. Mixam pana totul devine o crema si adaugam ouale pe rand , trecem la incorporat faina amestecata cu praful de copt si alternativ venim cu laptele in fir subtire.
Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava de copt tapetata cu hartie, nivelam frumos si o introducem la cuptorul preincalzit la o temperatura de 170 grade C, pana se rumeneste un pic deasupra si trece testul cu scobitoarea.
Dupa ce s-a racit bine taiem marginile si portionam blatul in bucati mai mici sau mai mari. Trecem fiecare bucatica prin glazura, scuturam excesul, apoi o tavalim prin nuca de cocos.
Glazura:
Intr-o craticioara se pune laptele si zaharul pe foc, cand s-a incalzit adaugam ciocolata taiata bucatele, oprim focul si lasam ca ciocolata sa stea 2-3 minute si amestecam pana va arata ca o glazura. lasam glazura sa se raceasca.
Ingrediente Desert prajitura tavalita cu nuca de cocos
350 gr faina
250 ml lapte
200 gr zahar
2 linguri miere de albine poliflora
200 gr unt cu 80% grasime
un pliculet praf de copt
2 oua
esenta de vanilie
un praf de sare
Glazura:
250 ml lapte
200 gr ciocolata amaruie
200-250 gr nuca de cocos razuita
2 linguri de zahar
esenta de rom