Desert prajitura turnata, cu branza si cirese
Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert prajitura turnata, cu branza si cirese
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert prajitura turnata, cu branza si cirese
O prajitura delicioasa, racoroasa, cu fructe de sezon, perfecta pentru caldura de afara. Mai putin partea cu coptul! :D
Pt. blat:
3 oua mari un praf de sare 150 g zahar 13 lg lapte 50 ml ulei 250 g faina alba 1 plic praf de coptPt umplutura:
500 g branza de vaci 200 g branza Fagaras 120 g zahar 1 lgt zahar vanilat Bourbon 1 ou 2 lg rase gris 500 g cireseUmplutura: Intr-un bol se pune branza, zaharul si zaharul vanilat, se zdrobesc usor apoi se pune si branza Fagaras. Se adauga oul si se mixeaza bine pana la omogenizare. Se pun cele 2 lg de gris, se incorporeaza apoi se pun si ciresele fara samburi. Se amesteca totul cu o spatula si se lasa deoparte.
Blat: Se mixeaza ouale cu praful de sare si zaharul pana isi dubleaza volumul. Se adauga laptele, uleiul, se mixeaza putin iar la final se adauga faina amestecata cu praful de copt. Compozitia obtinuta se imparte in doua.
Se tapeteaza tava cu hartie de copt. Se toarna jumatate din compozitie si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 10 minute. Se scoate tava din cuptor si se adauga compozitia de branza. Se niveleaza repede apoi se toarna peste branza restul din compozitia de aluat. Se intinde pe toata suprafata apoi se da tava din nou la cuptor pentru inca vreo 20 de minute. Se urmareste si cand este frumos rumenita deasupra se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca complet inainte de a fi taiata.
Se portioneaza si se serveste rece. Pofta buna!
Ingrediente Desert prajitura turnata, cu branza si cirese
3 oua mari
un praf de sare
150 g zahar
13 lg lapte
50 ml ulei
250 g faina alba
1 plic praf de copt
500 g branza de vaci
200 g branza Fagaras
120 g zahar
1 lgt zahar vanilat Bourbon
1 ou
2 lg rase gris
500 g cirese