Desert prajiturele cu ganache de ciocolata alba si sos de portocale
Reteta culinara Desert prajiturele cu ganache de ciocolata alba si sos de portocale din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert prajiturele cu ganache de ciocolata alba si sos de portocale
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert prajiturele cu ganache de ciocolata alba si sos de portocale
Imi plac atat de mult prajiturile cu citrice, mai ales cele cu lamaie si portocale, si in aceasta perioada portocalele parca sunt exact asa cum trebuie: dulci si zemoase. Iar un sos de portocale, pe langa o prajiturica cu cacao si putin ganache de ciocolata alba, este o nebunie. Incercati, gustati, o sa va convingeti.
Ingrediente Desert prajiturele cu ganache de ciocolata alba si sos de portocale
Pentru prajiturele: 4 oua 130 gr zahar 60 gr unt moale 120 ml lapte 3 linguri gem de caise 140 gr faina 30 gr cacao 1 praf de copt 2 lingurite vanilie 1 mana miez de nuca 1 praf de sare Pentru ganache de ciocolata alba: 200 gr ciocolata alba 160 ml frisca lichida Pentru sosul de portocale: sucul stors de la 2 portocale 2 linguri rase de zahar 1 lingurita amidon 1 lingurita coaja rasa de portocala 30 gr unt
4 oua
130 gr zahar
60 gr unt moale
120 ml lapte
3 linguri gem de caise
140 gr faina
30 gr cacao
1 praf de copt
2 lingurite vanilie
1 mana miez de nuca
1 praf de sare
200 gr ciocolata alba
160 ml frisca lichida
sucul stors de la 2 portocale
2 linguri rase de zahar
1 lingurita amidon
1 lingurita coaja rasa de portocala
30 gr unt