Desert prajiturele cu ganache de ciocolata alba si sos de portocale

Reteta culinara Desert prajiturele cu ganache de ciocolata alba si sos de portocale din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert prajiturele cu ganache de ciocolata alba si sos de portocale

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert prajiturele cu ganache de ciocolata alba si sos de portocale

 

Imi plac atat de mult prajiturile cu citrice, mai ales cele cu lamaie si portocale, si in aceasta perioada portocalele parca sunt exact asa cum trebuie: dulci si zemoase. Iar un sos de portocale, pe langa o prajiturica cu cacao si putin ganache de ciocolata alba, este o nebunie. Incercati, gustati, o sa va convingeti.

Ingrediente Desert prajiturele cu ganache de ciocolata alba si sos de portocale

Pentru prajiturele: 4 oua 130 gr zahar 60 gr unt moale 120 ml lapte 3 linguri gem de caise 140 gr faina 30 gr cacao 1 praf de copt 2 lingurite vanilie 1 mana miez de nuca 1 praf de sare Pentru ganache de ciocolata alba: 200 gr ciocolata alba 160 ml frisca lichida Pentru sosul de portocale: sucul stors de la 2 portocale 2 linguri rase de zahar 1 lingurita amidon 1 lingurita coaja rasa de portocala 30 gr unt

4 oua

130 gr zahar

60 gr unt moale

120 ml lapte

3 linguri gem de caise

140 gr faina

30 gr cacao

1 praf de copt

2 lingurite vanilie

1 mana miez de nuca

1 praf de sare

200 gr ciocolata alba

160 ml frisca lichida

sucul stors de la 2 portocale

2 linguri rase de zahar

1 lingurita amidon

1 lingurita coaja rasa de portocala

30 gr unt

Categorii