Desert prajituri de post, cu glazura de fondant

Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert prajituri de post, cu glazura de fondant

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert prajituri de post, cu glazura de fondant

 

Initial am vrut sa fac compozitia intr-o tava mai mica, dar mi-am amintit de formele de silicon pe care le am si am zis ca e o idee buna, sunt mai aspectoase prajiturelele.

Blat 225 g faina 80 g zahar 25 g cacao 50 g nuca prajita si taiata grosier 50 g alune prajite si taiate grosier 250 ml apa 50 ml ulei 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu otet 2 linguri pline cu dulceata de piersici rosii 1 banana cca 60 g un praf de sare Sirop 100 g zahar 200 ml apa 1 lingura cacao 25 g margarina 1 lingura de rom Glazura fondant alb si cu cacao Decor cirese confiate

Blat : Intr-un castron am pus zaharul, faina, cacaua, sare si nuca si alunele, am omogenizat. In alt castron am pasat banana, am adaugat dulceata ( dulceata asta e de vreo 3 ani si a devenit ca un fel de jeleu, o nebunie si eu vroiam sa o pun asta toamna peste prunele fermentate, m-am razgandit stiam eu ca o sa-i gasesc locul), uleiul, apa, bicarbonatul stins cu otet si am mixat cateva minute. Ingredientele umede le-am incorporat in ingredientele uscate si am omogenizat bine compozitia. Am uns cu putin ulei formele de silicon, asa preventiv ca nu sestie ce le apuca- pe forme- si-mi lipeste compozitia. In fiecare forma am pus cate 2 linguri pline de compozitie, am umplut 7 forme. Am pus formele in tava aragazului, am preincalzit cuptorul la 180 grade, am copt cca 30 min sau pana trece testul scobitorii. Le-am lasat sa se raceasca bine.

Sirop : Intr-o craticioara am pus apa, zahar, cacao si matgarina cubulete, am pus la fiert, cat sa dea in 3-4 clocote,am stins focul , am adaugat romul si am lasat sa se raceasca bine.

Dupa ce sau racit bine prajiturile le-am scufundat in sirop, le-am asezat pe un gratar si am pus la topit fondantul, am glazurat prajiturile si le-am lasat sa se intareasca glazura. Nici nu zici ca sunt de post, foarte bune.

Ingrediente Desert prajituri de post, cu glazura de fondant

Blat

225 g faina

80 g zahar

25 g cacao

50 g nuca prajita si taiata grosier

50 g alune prajite si taiate grosier

250 ml apa

50 ml ulei

1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu otet

2 linguri pline cu dulceata de piersici rosii

1 banana cca 60 g

un praf de sare

Sirop

100 g zahar

200 ml apa

1 lingura cacao

25 g margarina

1 lingura de rom

Glazura

fondant alb si cu cacao

Decor

cirese confiate

Categorii