Desert racoros cu caise

Reteta culinara Desert racoros cu caise din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert racoros cu caise

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert racoros cu caise

 

Este sezonul caiselor si mie imi place mult gemul de caise, se poate folosi la prajituri in orice combinatii , este un deliciu. Dar azi nu este vorba despre gem, e vorba despre spuma care se formeaza cand fierbe gemul , spuma ce am folosit-o intr-un desert racoros.

O forma rotunda din silicon 400 g spuma de caise sau gem de caise 100 g banuti de ciocolata cu aroma de portocale 10 g gelatina 2 oua 500 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime sirop de cirese amare cateva cirese amare din dulceata

Am pus gelatina la hidratat in apa rece.  Smantana rece de la frigider am mixat-o pana am obtinut o frisca ferma.Spuma de caise am pus-o intr-un castron de inox, am adaugat cele doua oua si am amestecat 2-3 min, am adaugat si banutii de ciocolata, apoi am asezat castronul pe baie de abur, am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit lichida. Am luat castronul de pe baia de abur si am pus gelatina hidratata in castron, am amestecat bine. Am lasat sa scada temperatura sub 30 grade, apoi am incorporat frisca, am omogenizat bine si am turnat amestecul in forma de silicon. Am adaugat un pic de sirop de cirese amare si cateva cirese amare din dulceata. Am dat forma la congelator pentru cca 12 ore. Se poate servi atat rece, e ca o inghetata sau se poate lasa la temperatura camerei. Am preferat sa mancam prajitura pe post de inghetata, ca la asa canicula merge la fix.

Ingrediente Desert racoros cu caise

O forma rotunda din silicon

400 g spuma de caise sau gem de caise

100 g banuti de ciocolata cu aroma de portocale

10 g gelatina

2 oua

500 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime

sirop de cirese amare

cateva cirese amare din dulceata

Categorii