Desert rapsodie de vara
Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert rapsodie de vara
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert rapsodie de vara
Eu am pregătit prăjituri cu foi de pișcot colorate în verde cu matcha, cremă mascarpone cu frișcă și aromă delicată de fistic, pudrate cu matcha și decorate cu fructele prezente la tarabe zilele acestea: delicioasele căpșuni și cireșe. Pentru decorațiunile de ciocolată am folosit coloranți naturali: turmeric și matcha. Eu folosesc de obicei, pentru blaturi, iar când se poate și pentru creme, îndulcitor, dar dacă preferați zahărul, vă las mai jos și cantitățile de zahăr ce trebuie folosite.
Ingrediente Desert rapsodie de vara
Pentru decorațiuni de ciocolată:
50 g ciocolată albă,
Un vârf de cuțit matcha Niavis,
Un vârf de cuțit turmeric (curcuma),
Pentru foi:
5 ouă M,
Un vârf de cuțit sare,
5 ml îndulcitor sau 50 g zahăr tos (aprox 4 linguri),
120 ml ulei (aprox o ceașcă, nu plină),
88 g făină albă (aprox 5 linguri așa cum le pun eu),
o linguriță și jumătate matcha Niavis,
10 g praf de copt (un pliculeț),
Pentru cremă:
150 g cremă mascarpone,
150 ml frișcă lichidă,
10 g zahăr vanilat Bourbon,
fistic măcinat, după gust,
2,5 ml îndulcitor sau 1 lingură zahăr,
Pentru decor:
o linguriță cu vârf matcha Niavis pentru pudrat,
Cireșe, după gust,
Căpșuni, după gust.