Desert rulada cu blat din albusuri, jeleu de merisoare si crema de lamaie

Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert rulada cu blat din albusuri, jeleu de merisoare si crema de lamaie

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert rulada cu blat din albusuri, jeleu de merisoare si crema de lamaie

 

Rețete de suflet O rulada dulce, acrișoară cu albuș de ou și smântână de lămâie.

Rock: 7 albusuri 7 linguri de zahar un vârf de cuțit de sare 3 linguri ulei esență de vanilie 6 linguri de faina 5 gr praf de copt Jeleu de afine: 250 gr afine congelate 50 gr zahar 3 linguri de apa 1 lingura gelfix4: 1 Crema de lamaie: 2 oua 2 galbenusuri 100 gr zahar 150 ml suc de lamaie un vârf de cuțit de sare 250 gr mascarpone 200 ml proaspăt

Pregătim mai întâi blatul. Intr-un bol amestecam albusurile spuma cu sarea, apoi cu zaharul pana devine o bezea tare. Adăugați uleiul, vanilia și amestecați compoziția. Cernem faina amestecata cu praful de copt si o incorporam cu o spatula cu miscari usoare.

Intinde compozitia intr-o tava mare de aragaz pe hartie de copt si coace in cuptorul preincalzit la 170 de grade pana se rumeneste usor.

Scoateți rulada și întoarceți-o pe o tavă de copt așezată pe un prosop curat de bucătărie. Scoateți hârtia veche și rulați-o cu un prosop. Lasă-l să se răcească.

Pentru jeleu se pun fructele impreuna cu zaharul, apa si gelfixul intr-o cratita si se fierbe 2-3 minute. Se lasa sa se raceasca, fara sa se intareasca. Pentru crema punem ouale, galbenusurile, sarea, zaharul si zeama de lamaie intr-o cratita si amestecam bine.

Pune tigaia la foc mic si amesteca continuu pana se ingroasa. Se coboară și se lasă la răcit, apoi se amestecă cu mascarpone și frișcă. Intinde blatul racit si unge-l cu jeleu de afine. Întindeți crema, păstrând 1/3 din ea pentru decor peste jeleu. Rulați din nou cât mai strâns și puneți rulada pe o tavă. Se decoreaza cu crema ramasa si cateva afine.

Ingrediente Desert rulada cu blat din albusuri, jeleu de merisoare si crema de lamaie

Blat: 7 albusuri 7 linguri zahar un praf de sare 3 linguri ulei esenta de vanilie 6 linguri faina 5 gr praf de copt Jeleul de merisoare: 250 gr merisoare congelate 50 gr zahar 3 linguri apa 1 lingura gelfix4:1 Crema de lamaie: 2 oua 2 galbenusuri 100 gr zahar 150 ml zeama de lamaie un praf de sare 250 gr mascarpone 200 ml frisca

7 albusuri

7 linguri zahar

un praf de sare

3 linguri ulei

esenta de vanilie

6 linguri faina

5 gr praf de copt

250 gr merisoare congelate

50 gr zahar

3 linguri apa

1 lingura gelfix4:1

2 oua

2 galbenusuri

100 gr zahar

150 ml zeama de lamaie

un praf de sare

250 gr mascarpone

200 ml frisca

Categorii