Desert rulada cu ciocolata si cafea

Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert rulada cu ciocolata si cafea

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert rulada cu ciocolata si cafea

 

„Rețete de suflet”    Pentru iubitorii de ciocolată și cafea, acest desert este minunat! Un rulou fin, delicios, perfect chiar și pentru o aniversare sau un eveniment de familie. Suntem mereu mulțumiți de rulouri, fie că sunt cu dulceață, smântână sau fructe. A fost delicios și trebuie pregătit din nou, așa că spune-i al meu!

Pentru blat: 6 oua 6 linguri de zahar 5 linguri ulei 70 ml cafea rece 6 linguri de faina 2 linguri cacao 2 lingurite de rom 1 lingurita praf de copt Pentru ciocolata si crema de cafea: 2 galbenusuri 1 lingura zahar 100 ml de cafea 3 foi de gelatina 150 gr ciocolata cu lapte 250 ml frisca 4 linguri macaroane 30 gr ciocolata neagra + 1 lingura lapte pentru decor

De sus: Separați ouăle. Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si amestecam pana se formeaza o bezea ferma. Se amestecă gălbenușurile, uleiul și cafeaua. Cerne faina cu praful de copt si cacao. Încorporați-le treptat și amestecați cu o paletă de silicon, cu mișcări lente. La final se adauga esenta de rom. Tapetați o tavă de 34/36 cm cu hârtie de copt, turnați compoziția de blat și nivelați-o. Dam blatul la cuptorul incins la 180 de grade pentru 14 minute. Scoateți blatul când este gata. Dovleceii se curăță, se dau pe răzătoare și se pun într-un prosop de bucătărie. Lasă-l să se răcească.

Crema de ciocolata si cafea:Punem foile de gelatina la hidratat in apa rece timp de 10 minute. Intr-un vas de inox amestecam galbenusurile cu zaharul si cafeaua. Transferați vasul în baia de aburi, amestecând continuu până când zahărul este complet topit. Luați vasul de pe apa fierbinte, adăugați bucățile de ciocolată rupte, amestecați până se topește complet. Punem foile de gelatina scurse, amestecam bine, lasam amestecul sa se raceasca. Crema pentru frisca, rece, se amesteca in jumatate. Adaugam crema de ciocolata racita si amestecam pana cand crema devine spumoasa. La final, încorporează lichiorul de amaretto. Opriți 2 linguri de smântână. Deschide blatul rece. Se pune crema si se niveleaza, dar lasa o margine mai libera. Rulați rulada cât mai strâns și lăsați-o să se răcească 3-4 ore. Topim ciocolata neagra cu laptele, scoatem rulada de la rece si facem cateva fasii de ciocolata. Puneți crema oprită într-un pos, formați câteva șanțuri. Presarati putin sclipici comestibil daca il aveti, apoi este gata de servit.

Poftă bună!

Ingrediente Desert rulada cu ciocolata si cafea

Pentru blat: 6 oua 6 linguri zahar 5 linguri ulei 70 ml cafea rece 6 linguri faina 2 linguri cacao 2 lingurite esenta rom 1 lingurita praf de copt Pentru crema de ciocolata si cafea: 2 galbenusuri 1 lingura zahar 100 ml cafea 3 foi gelatina 150 gr ciocolata cu lapte 250 ml smantana pentru frisca 4 linguri amaretto 30 gr ciocolata neagra + 1 lingura lapte pentru decor

6 oua

6 linguri zahar

5 linguri ulei

70 ml cafea rece

6 linguri faina

2 linguri cacao

2 lingurite esenta rom

1 lingurita praf de copt

2 galbenusuri

1 lingura zahar

100 ml cafea

3 foi gelatina

150 gr ciocolata cu lapte

250 ml smantana pentru frisca

4 linguri amaretto

30 gr ciocolata neagra + 1 lingura lapte pentru decor

Categorii