Desert rulada cu cocos, lime si visine

Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert rulada cu cocos, lime si visine

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert rulada cu cocos, lime si visine

 

Combinația de nucă de cocos cu lime sau lămâie pare minunată, ușor exotică aș spune! Cocoșul îl găsim peste tot, în blat, smântână și deasupra chipsurilor de cocos! Mi-a plăcut foarte mult, iar cireșele au completat totul perfect! Merge cu alte fructe, tu decizi pe care vrei să le folosești! Cel mai mult mi-a placut frigul servit! Așa că, dacă și ție îți place cocoșul, trebuie să te apuci de treabă!

Pentru blat: 4 oua (sau 6 oua daca nu ai 3 albusuri separat) 3 albusuri 4 linguri de îndulcitor pudră (sau 4 linguri de zahăr) 4 linguri ulei 4 linguri lapte 2 linguri nuca de cocos 3 linguri faina de cocos 1 praf de copt 1 lingurita de vanilie Pentru crema de cocos: 300 ml lapte de cocos 3 linguri de îndulcitor pudră (sau 3 linguri de zahăr) 3 linguri amidon potrivit 60 gr ciocolata alba cu indulcitor 200 ml frisca coaja rasa de la 1 lime 3-4 linguri suc de lamaie 150 gr cirese fara samburi (decongelate in sezonul rece) chipsuri de nucă de cocos

Blat:

Intr-un castron separa ouale.

Se toarna cele 3 albusuri peste albusurile din vas, se presara cu un praf de sare si se amesteca.

Cand incep sa devina spumoase adaugam indulcitorul si amestecam pana cand bezeaua devine stralucitoare.

Se amestecă gălbenușurile, apoi laptele și uleiul.

Adăugați nuca de cocos, praful de copt, amestecați ușor cu o spatulă.

La final se adauga faina de cocos si vanilia.

Faceți totul cu încetinitorul până când făina este complet încorporată.

Tapetează o tavă de 34/36 cm cu hârtie de copt.

Turnați compoziția, nivelați-o.

Dam blatul la cuptorul incins la 170 de grade pentru 13-15 minute.

Când este gata, scoateți blatul din cuptor.

Il desprindeti cat este fierbinte de hartie si il rulati. Il inveliti intr-un prosop de bucatarie umed si il lasati sa se raceasca. Crema de cocos: Intr-o cratita puneti laptele de cocos, indulcitorul si amidonul. Amestecati pana ce, acesta din urma se dizolva. Transferati cratita pe foc, la foc mic, amestecati continuu cu telul pana crema se ingroasa. O luati de pe foc, puneti ciocolata si amestecati pana este complet topita. Acoperiti crema cu o folie, o dati la rece. Smantana rece o mixati pana devine usor spumoasa, apoi puneti crema de cocos rece. Adaugati coaja de lime si mixati, pana obtineti o crema spumoasa. La final puneti zeama de lime si amestecati usor cu paleta. Opriti 3-4 linguri de crema pentru imbracat rulada. Desfaceti blatul rece, puneti crema si o nivelati. Pe o margine asezati visinele una langa alta, apoi rulati strans. Inveliti rulada in folie alimentara, o dati la rece 2-3 ore sau peste noapte. O scoateti de la rece, o imbracati cu crema oprita. Deasupra decorati cu felii de lime si chipsuri de cocos. Portionati si serviti. Pofta buna!

Ingrediente Desert rulada cu cocos, lime si visine

Pentru blat: 4 oua (sau 6 oua daca nu aveti 3 albusuri separat) 3 albusuri 4 linguri indulcitor pulbere (sau 4 linguri zahar) 4 linguri ulei 4 linguri lapte 2 linguri nuca de cocos 3 linguri faina de cocos 1 praf de copt 1 lingurita vanilie Pentru crema de cocos: 300 ml lapte de cocos 3 linguri indulcitor pulbere (sau 3 linguri zahar) 3 linguri potrivite amidon 60 gr ciocolata alba cu indulcitor 200 ml smantana pentru frisca coaja rasa de la 1 lime 3-4 linguri zeama de lime 150 gr visine fara samburi (decongelate in sezonul rece) chipsuri de cocos

4 oua (sau 6 oua daca nu aveti 3 albusuri separat)

3 albusuri

4 linguri indulcitor pulbere (sau 4 linguri zahar)

4 linguri ulei

4 linguri lapte

2 linguri nuca de cocos

3 linguri faina de cocos

1 praf de copt

1 lingurita vanilie

300 ml lapte de cocos

3 linguri indulcitor pulbere (sau 3 linguri zahar)

3 linguri potrivite amidon

60 gr ciocolata alba cu indulcitor

200 ml smantana pentru frisca

coaja rasa de la 1 lime

3-4 linguri zeama de lime

150 gr visine fara samburi (decongelate in sezonul rece)

chipsuri de cocos

Categorii