Desert rulada cu crema de ricotta si ciocolata

Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert rulada cu crema de ricotta si ciocolata

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert rulada cu crema de ricotta si ciocolata

 

Am pregătit pentru weekend acest desert parfumat și delicios care chiar se topește în gură.

Pt. grâu:

4 oua un vârf de cuțit de sare 4 lg de zahăr 2 lg ulei 3 lg faina alba 2 lg migdale macinate 1 lgt praf de copt

Pt.crema:

250 g ricotta 2 lg pudră veche 100 g ciocolată neagră 70 g frisca lichida 4 biscuiti cafea îndulcită 3 batoane de ciocolata alba 50 ml frișcă lichidă

De sus: Separați ouăle. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul pe rand si amestecam bine pana devine o spuma densa. Se amestecă gălbenușurile cu uleiul apoi se toarnă peste spumă. Omogenizați cu mișcări ușoare. Adaugati faina, migdalele macinate si praful de copt. Se amestecă de jos în sus până se încorporează complet. 

Tapetați tava de cuptor cu hârtie de copt. Se toarnă compoziția și se nivelează. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 13-15 minute sau pana se rumenesc frumos deasupra. 

Scoateți din cuptor, puneți cu fața în jos pe o altă foaie de copt și rulați strâns. Acoperiți cu un prosop și lăsați să se răcească.

Crema: Pune ciocolata la foc mic impreuna cu smantana lichida. După ce s-a topit, se lasă să se răcească. Se păstrează jumătate din cantitate.

Ricotta se amesteca cu zaharul pudra apoi se adauga o lingura de ciocolata ramasa si se amesteca dupa fiecare.

Desfaceți, îndepărtați cu grijă hârtia de copt și stropiți cu cafea îndulcită. Se unge toata suprafata cu crema de ricotta. Biscuitii se insiropaza cu cafea si se aseaza pe margine, pe lungimea ruloului. Merge cât mai strâns posibil. Este pus deoparte.

Restul de ciocolată se amestecă cu 50 ml de frișcă și apoi se întinde deasupra întregului rulou.

Puneti cele 3 batoane de ciocolata alba intr-o punga si puneti-le in cuptorul cu microunde sa se topeasca. Tăiați punga în partea de sus și trageți dungi peste rolă. da la frigider pana este gata de servire. Porțiune cu un cuțit umed sau încălzit.

Poftă bună!

Ingrediente Desert rulada cu crema de ricotta si ciocolata

4 oua

un praf de sare

4 lg de zahar

2 lg ulei

3 lg faina alba

2 lg migdale macinate

1 lgt praf de copt

250 g ricotta

2 lg zahar pudra

100 g ciocolata amaruie

70 g frisca lichida

4 piscoturi

cafea indulcita

3 tablete de ciocolata alba

50 ml frisca lichida

Categorii