Desert rulada de Craciun
Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert rulada de Craciun
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert rulada de Craciun
Una dintre prăjiturile copilăriei mele este rulada, pe care ne-o făcea mama cu multă dragoste şi pe care noi o umpleam de fiecare dată cu altceva, de aceea pentru mine este o reţetă românească. Acum am gătit eu pentru ai mei şi am ales să o adaptez perioadei sărbătorilor, de aceea am adăugat nucă rumenită şi măcinată în compoziţia ruladei, ceea ce a făcut-o pufoasă şi foarte gustoasă. Am creat un model special cu sania Moşului, trasă de reni, pe care l-am copt doar 2 minute, apoi am adăugat restul de aluat şi am mai copt-o cam 15 minute. Eu am umplut-o cu gem de caise, apoi am turnat pe ea ciocolată cu lapte şi am decorat-o cu fulgi de cocos, perluţe şi fulgi de nea din zahăr. "Reţetă românească"
Ingrediente Desert rulada de Craciun
5 ouă M,
3 linguri zahăr,
1 lingură zahăr pudră vanilat (de casă),
4 linguri făină,
2 linguri nucă rumenită şi măcinată,
150 ml ulei,
un praf de sare,
o linguriţă praf de copt,
1 linguriţă de cacao,
Pentru umplut:
gem de caise, după gust,
Pentru decorat:
80 g ciocolată cu lapte,
perluţe colorate din zahăr,
fulgi de nea din zahăr,
fulgi de cocos, după gust,
opţional zahăr colorat