Desert rulada din albusuri cu gem de caise si nuca
Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert rulada din albusuri cu gem de caise si nuca
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert rulada din albusuri cu gem de caise si nuca
Și am „o tonă” de abuzuri apropiate și am zis să le fac o petrecere. Pentru că nu aveam chef de „fonfleuri” am trântit un rulou cu blat alb, umplut cu dulceață de caise și nuci prăjite.
275 g albusuri 150 g zahăr 150 g faina 100 ml ulei 2 linguri suc de lamaie 1 lingurita esenta de vanilie un vârf de cuțit de sare Umplere gem de caise nuci prajite si macinateAm folosit tava de cuptor, pe care am tapetat-o cu hartie de copt. Am amestecat albusurile cu sare si zeama de lamaie, mai intai la viteza mica si apoi la viteza mare. Am adaugat zaharul, treptat si am amestecat painea care a topit zaharul, apoi am adaugat esenta de vanilie. Am incetinit si am turnat uleiul ca la maioneza. Am cernut faina si am incorporat-o cu miscari lente de jos in sus. Am incalzit cuptorul la 170 de grade, am turnat compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, am nivelat compozitia si am dat tava la cuptor, pentru aproximativ 12-15 min. Am scos tava din cuptor, am scos blatul din tava deasupra, am mai pus o hartie de copt si apoi am intors foaia cu susul in jos, am desprins hartia de copt, apoi am rulat blatul si am lasat. misto. Apoi am intins un strat de dulceata, am presarat nuca si am rulat foaia.
Ingrediente Desert rulada din albusuri cu gem de caise si nuca
275 g albusuri
150 g zahar
150 g faina
100 ml ulei
2 linguri zeama de lamaie
1 lingurita esenta de vanilie
un praf de sare
Umplutura
gem de caise
nuca prajita si macinata