Desert rulada din bezea si nuci cu crema de mascarpone si cafea instant
Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert rulada din bezea si nuci cu crema de mascarpone si cafea instant
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert rulada din bezea si nuci cu crema de mascarpone si cafea instant
Retete de suflet Pentru ca mai adunasem niste albusuri la congelator, am pregatit o rulada cu albusuri, nuci prajite si macinate si cacao si o crema de mascarpone si cafea instant.
Grâu: 7 albusuri 7 linguri de zahar un vârf de cuțit de sare 5 linguri nuci macinate 2 linguri cacao 1 lingura de faina vanilie Cremă: 200 ml proaspăt 250 gr mascarpone 80 gr zahar pudra 2 plicuri cafea instant + 1 lingurita apa clocotita Decor: 100 gr ciocolata cu lapte topita la bain-marieIntr-un castron amestecam albusurile la temperatura camerei cu sare pana se omogenizeaza. Adaugati zaharul si amestecati pana ajunge la consistenta unei creme groase. Adaugam nucile macinate pe care le-am rumenit in prealabil la cuptor pentru a intensifica gustul. Cerneți cacao și făină. Se amestecă ușor cu o lingură sau o spatulă de lemn până se încorporează.
Turnați amestecul într-o tavă mare de aragaz pe hârtie de copt. Se da tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 15 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Întoarceți blatul pe altă foaie de copt și îndepărtați-o pe cea care a fost coptă. Rulam cu ajutorul hartiei de copt. Continuați să alergați timp de 5 minute, apoi rulați și lăsați să se răcească.
Pentru crema se amesteca frisca de la frigider. Spre final adaugam zaharul pudra. Frecam cafeaua instant cu apa clocotita si dupa ce s-a racit o adaugam in crema. Adaugam mascarpone si amestecam usor cu o spatula pana se incorporeaza bine.
Întindeți crema pe blatul răcit și rulați-o strâns în hârtie de copt. Dam rulada la frigider pentru o jumatate de ora, apoi o desfacem din hartia de copt si o asezam pe o tava.
Topiți ciocolata într-un bol la bain-marie și decorați rulada. Tine rulada la rece pana la servire.
Ingrediente Desert rulada din bezea si nuci cu crema de mascarpone si cafea instant
Blat: 7 albusuri 7 linguri zahar un praf de sare 5 linguri nuca macinata 2 linguri cacao 1 lingura faina vanilie Crema: 200 ml frisca 250 gr mascarpone 80 gr zahar pudra 2 plicuri cafea instant+1 lingurita apa clocotita Decor: 100 gr ciocolata cu lapte topita la bain-marie
7 albusuri
7 linguri zahar
un praf de sare
5 linguri nuca macinata
2 linguri cacao
1 lingura faina
vanilie
200 ml frisca
250 gr mascarpone
80 gr zahar pudra
2 plicuri cafea instant+1 lingurita apa clocotita
100 gr ciocolata cu lapte topita la bain-marie