Desert rulouri cu magiun de prune si nuca
Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Ungaria. Cum sa faci Desert rulouri cu magiun de prune si nuca
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert rulouri cu magiun de prune si nuca
Un desert savurat alături de cei dragi la o cană de lapte cald sau un vin fiert
Pentru aluat: făină albă 000 760 g, Grăsime dulce din lapte 3,5% 250 ml, sare de mare 1 lingurita, Oua 2 bucati, galbenus de ou 2 bucati, Zahăr de tuse 150 g, Unt grăsime 82% 125 g, coaja de lamaie 1 lingura, Drojdie uscată 3 lingurițe, aprox. 10 g, Esență de rom ½ fiolă, Esență de vanilie ½ fiolă. Pentru modelare: Ulei de floarea soarelui aprox. 2 linguri. Pentru umplutura: Magia prunelor aprox. 350 g, Nuca rasa aprox. 150 g, zahăr brun aprox. 3 linguri. Pentru uns: Ou 1 bucata, zahăr brun aprox. 1 lingura. Pentru sirop: lapte dulce aprox. 300 ml, Sirop de anghinare aprox. 100 ml.In vasul framantatorului si aluatul de dospit se adauga ingredientele lichide: lapte caldut, esente aromate, unt la temperatura camerei, ouale batute sa se absoarba, albusuri cu galbenusuri.
Ingrediente uscate: faina, sare, zahar, drojdie, amestecati si adaugati peste ingredientele lichide.
Terminați cu coajă de lămâie rasă.
Aparatul este conectat la sursa de alimentare, programat in modul aluat, framantat si dospit, capacul se inchide si se lasa sa actioneze cca. 90 de minute.
Dupa ce a trecut timpul de framantare si dospit, scoatem aluatul de pe masa de lucru, uns cu ulei, il intindem cu sucitorul, pana la un dreptunghi de cca. 1 cm înălțime.
Peste aluatul obtinut se aseaza magiunul, care se intinde intr-un strat uniform pe toata suprafata, apoi se presara cu nuca macinata si zahar brun.
Rulați dreptunghiul cât mai strâns posibil, apoi tăiați în rulouri de cca. 3 cm latime.
Rulourile obtinute se aseaza intr-o tava termorezistenta, tapetata cu hartie de copt si se lasa la dospit minim 60 de minute, pana isi dubleaza volumul.
Grease with beaten egg and brown sugar to taste, then bake in the preheated oven for approx. 15 minutes at 200 degrees, then approx. 35 minutes at 180 degrees.
Meanwhile, boil the milk together with the maple syrup.
After passing the toothpick test, remove the roller tray on a heat-resistant support and syrup it with sweetened milk, and leave it to cool.
Good luck and good luck!
Ingrediente Desert rulouri cu magiun de prune si nuca
Pentru aluat:
Făină albă 000 760 g,
Lapte dulce gras 3,5% 250 ml,
Sare de mare 1 linguriță,
Ouă 2 bucăți,
Gălbenuș de ou 2 bucăți,
Zahăr tos 150 g,
Unt grăsime 82 % 125 g,
Coajă de lămâie 1 lingură,
Drojdie uscată 3 lingurițe, cca. 10 g,
Esență de rom ½ fiolă,
Esență de vanilie ½ fiolă.
Pentru modelat:
Ulei de floarea soarelui cca. 2 linguri.
Pentru umplutură:
Magiun de prune cca. 350 g,
Nucă rasă cca. 150 g,
Zahăr brun cca. 3 linguri.
Pentru uns:
Ou 1 bucată,
Zahăr brun cca. 1 lingură.
Pentru însiropat:
Lapte dulce cca. 300 ml,
Sirop de arțat cca. 100 ml.